Μεταρρύθμιση δικαιοσύνης: Πότε αναμένεται να οδηγηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για ψήφιση;

Τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια για ψήφιση σίγουρα πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής την Παρασκευή.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι είδαν σήμερα το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη και την ερχόμενη Τετάρτη θα υπάρχει η τοποθέτηση των κομμάτων και την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης τροπολογιών από τα κόμματα.

Σημείωσε ότι πρέπει όλα ανεξαίρετα τα κόμματα, οι πολιτικοί φορείς αλλά και οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς της δικαιοσύνης να εγκύψουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Είπε, επίσης, ότι σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απονομή της δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη της ΕΕ και η Κύπρος βρίσκεται τελευταία στη λίστα.

«Δικαιοσύνη που δεν απονέμεται το συντομότερο δυνατό δεν είναι δικαιοσύνη», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια θα οδηγηθούν για ψήφιση σίγουρα πριν τις διακοπές του καλοκαιριού και είπε ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ενώπιον της Βουλής, αλλά κυρίως ενώπιον της κοινωνίας, και να εξηγήσει τη θέση του στους Κύπριους πολίτες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Επιτροπή Νομικών συζήτησε την Παρασκευή το θέμα που αφορά τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τέλειωσε η κατ’ άρθρο συζήτηση, και θα οδηγηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Τορναρίτης είναι γνωστό ότι με την κλιματική αλλαγή είναι η δασοπυρόσβεση είναι εξόχως σημαντική.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy