Μεταρρύθμιση Τ.Α: Κατατίθενται τα τελεσίδικα κείμενα και πάνε για Ολομέλεια

Στο επίκεντρο της Επιτροπής Εσωτερικών θα τεθούν σήμερα τα επίμαχα θέματα για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων.

Αναμένεται ότι τα κείμενα που θα αποφασιστούν σήμερα θα είναι τελεσίδικα και θα κατατεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης, στους 20 δήμους φαίνεται να κλειδώνει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έγγραφο το οποίο ετοιμάστηκε από τη Γραμματεία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και επικαλείται η εφημερίδα, αποτυπώνει τα υφιστάμενα σενάρια όπως είναι στο νομοσχέδιο που προέκυψε τον Μάρτιο του 2020, όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων, με τις παρατηρήσεις και τα υπομνήματα που στάλθηκαν στη Βουλή.

Στο εν λόγω έγγραφο γίνεται αναφορά σε 20 δήμους που θα προκύψουν από τις συνενώσεις και τις συμπλεγματοποιήσεις, με την άποψη που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής είναι πως ο αριθμός αυτός δεν μπορεί, πλέον, να διαφοροποιηθεί. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να αποδεχτεί τη δημιουργία πέραν των 17 οντοτήτων. Σε δηλώσεις του στον Πολίτη, ο πρόεδρος στης Επιτροπής Άριστος Δαμιανού ανέφερε πως τα κείμενα τα οποία θα αποφασιστούν σήμερα από την Επιτροπή θα είναι τελεσίδικα και θα είναι τα κείμενα που θα κατατεθούν και ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.