Μετατροπή του ΡΙΚ από δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μηχανισμό προπαγάνδας από Προεδρικό

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8:00 μ.μ. ξεκινά και τελειώνει με αναφορές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

 

Στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι το ΡΙΚ έχει μετατραπεί από δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μηχανισμό προπαγάνδας από το Προεδρικό, κατατέθηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2023.

Το ΑΚΕΛ διά του Γιώργου Λουκαΐδη και του Άριστου Δαμιανού κατήγγειλε παρεμβάσεις από το Προεδρικό, αλλά και λογοκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Γ. Λουκαΐδης υπενθύμισε τις πολιτικές εκβιασμού που εφάρμοσε ο ΔΗΣΥ στο παρελθόν, μέσα από την καταψήφιση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος, ενώ ο Αρ. Δαμιανού κατήγγειλε ότι έχουν εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων των 2:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. όλες οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατήγγειλε επίσης ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8:00 μ.μ. ξεκινά και τελειώνει με αναφορές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ στο μεσοδιάστημα διανθίζεται με δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης. Ακόμη, ο Αρ. Δαμιανού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα διαχείρισης ειδήσεων που ενδιαφέρουν την κοινωνία, αλλά είτε υποβαθμίστηκαν είτε εξαφανίστηκαν από τα δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα σκάνδαλα του μαύρου βαν και των παρακολουθήσεων, αλλά και τα πολλά ερωτηματικά τα οποία υπάρχουν στην κοινωνία για τη διαχείριση των εμπλεκόμενων, επισημαίνοντας ότι δεν προβλήθηκε τίποτα από την πιο πάνω υπόθεση στα δελτία του ΡΙΚ.

Ο Αρ. Δαμιανού υπογράμμισε ότι το ΡΙΚ έχει υποχρέωση να προασπίζεται και να προωθεί τις αρχές της Δημοκρατίας, που είναι η ελευθεροφωνία, η αποτροπή λογοκρισίας και η ισότιμη διαχείριση.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.