Μετέωροι παραμένουν οι 36 υποψήφιοι φοιτητές

Τέλος στην αγωνία των 36 Κύπριων υποψήφιων φοιτητών που διεκδικούν μια θέση σε μουσικές σχολές στην Ελλάδα ζητούν οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επιλύσουν το όλο ζήτημα, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μη γνωρίζουν τι θα πράξουν σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους. Κραυγή αγωνίας από την κυρία Άντρη Πλατρίτη, μητέρα υποψήφιας φοιτήτριας και εκπρόσωπου της Ομάδας Γονέων Υποψηφίων για τις Μουσικές Σχολές της Ελλάδας, η οποία σε χθεσινή ανοικτή επιστολή της τονίζει ότι ζητούν από τα δύο υπουργεία Κύπρου και Ελλάδας και όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά και πρέπει να διαφυλαχτούν τα όνειρα και να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες τους. Εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις για να διαδηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας, ξεκινώντας με εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία».

Μάλιστα η εν λόγω εκδήλωση διαμαρτυρίας ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και σήμερα. Όπως επισημαίνει η κυρία Πλατρίτη, τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμα κατά πόσο θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους σε λίγες βδομάδες. «Οι φίλοι τους, καθώς επίσης και η πλειοψηφία των Κύπριων υποψήφιων φοιτητών, από μέρα σε μέρα θα γνωρίζουν αν εξασφάλισαν θέση στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας και είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν προς τον τόπο των σπουδών τους για να εξασφαλίσουν χώρο διαμονής και να προσαρμοστούν στο καινούριο περιβάλλον, ενώ οι ίδιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας εναγωνίως να ακούσουν κατά πόσον έχει αρθεί η απόφαση του αποκλεισμού τους από τις τρεις σχολές». Παράλληλα οι επηρεαζόμενοι κάνουν λόγο και για κωλυσιεργία στην επίλυση αυτού του θέματος.

Όπως σημειώνουν, έχουν αποταθεί γραπτώς σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση. Επίσης και η υποψήφια φοιτήτρια Κωνσταντίνα Φελλά τονίζει ότι όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς κινδυνεύουν να χαθούν οι κόποι και τα όνειρα χρόνων.

«Το γεγονός πως μετά από 3 εβδομάδες αναμένουμε ακόμα μια απάντηση σε ένα θέμα που, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδα Κυριάκο Μητσοτάκη, λύνεται εύκολα μεταξύ δύο υπουργείων, μας κάνει να ανησυχούμε για στασιμότητα ή πιο συγκεκριμένα για επιφανειακή δράση».

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.