• Ο Δήμος Λευκωσίας ικανοποίησε αίτημα δύο κατοίκων να τοποθετήσουν στη γειτονιά τους ηλεκτρική μπάρα.
  • Εγείρονται θέματα πυρόσβεσης και ασφάλειας.

Πρωτοφανής και παράνομη φαίνεται να είναι η απόφαση από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, το οποίο την περασμένη Πέμπτη ενέκρινε αίτημα για να τοποθετηθεί ηλεκτρική μπάρα σε δημόσιο δρόμο, ο οποίος θα κλείσει με ελεγχόμενη ηλεκτρική μπάρα και δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα.

Είναι απόφαση προς όφελος δύο με τριών οικογενειών που διαμένουν στον συγκεκριμένο δρόμο. Πρόκειται για έχοντες, αφού έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος τοποθέτησης της ηλεκτρικής μπάρας που είναι πέραν των €5.000, καθώς και τη συντήρησή της.

Ωστόσο, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και θέματα ασφάλειας, αφού ακόμη και οχήματα της Πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρα δεν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Η θέση της Αστυνομίας ήταν άρνηση να τοποθετηθεί στον συγκεκριμένο δρόμο ελεγχόμενη ηλεκτρική μπάρα.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ παρέκαμψαν την αρνητική θέση της Αστυνομίας και ψήφισαν θετικά, υποστηρίζοντας ότι «οι κάτοικοι της περιοχής θα αναλάβουν να προμηθεύσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου με σχετικό remote control»!

Η ηλεκτρική μπάρα θα τοποθετηθεί στην οδό Ρίμινι στον Άγιο Ανδρέα και θα εξυπηρετεί μόνο δύο οικογένειες! Σε επιτόπου επίσκεψη της «Χ» διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αδιέξοδο δρόμο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Πολεοδομίας και η πρόσβαση είναι από την οδό Χαράλαμπου Μούσκου.

Υπάρχουν μόνο τρία σπίτια, όπου το ένα είναι ακατοίκητο. Υπάρχει ωστόσο μια πολυτελής οικία, η οποία βρίσκεται υπό ανακαίνιση, ενώ στη συγκεκριμένη οδό υπάρχει και χώρος αρχαιοτήτων και μεγάλο άδειο κρατικό οικόπεδο, που θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης.

Η Αστυνομία καλείται να παρέμβει, αφού δεν μπορεί ένας δημόσιος δρόμος να κλείνει με ηλεκτρική μπάρα και να μετατρέπεται σε δρόμο ιδιωτικής χρήσης προς εξυπηρέτηση δύο ή τριών κατοίκων και να εγείρονται ευρύτερα θέματα πυρόσβεσης και ασφάλειας.