Μέθοδος «στρίβειν διά του αρραβώνος» από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

«Ουδέποτε έγινε αναφορά για μη συμμετοχή του στα εν λόγω debates, μέχρι και την 9η Αυγούστου», απαντά το ΡΙΚ

Την μπάλα στην κερκίδα -και συγκεκριμένα στην εξέδρα του ΡΙΚ- επέλεξε να πετάξει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τις αντιδράσεις για τη μη συμμετοχή του στις τηλεμαχίες του Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας το (σ.σ. ΡΙΚ) για «παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία», με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου να απαντά αργότερα χθες ότι «ουδέποτε έγινε αναφορά για μη συμμετοχή του συγκεκριμένου υποψηφίου στα συγκεκριμένα debates, μέχρι και την 9η Αυγούστου».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει στην επιστολή του προς το ΡΙΚ ότι «ουδέποτε το επιτελείο μας συμφώνησε για τη διενέργεια debates τον Σεπτέμβριο», αναφέροντας μάλιστα ότι τελούσαν σε αναμονή λόγω… της απουσίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο εξωτερικό.

«Ενώ, λοιπόν, βρισκόμασταν σε διαδικασία συζήτησης μέσω εκπροσώπου του επιτελείου μου, χωρίς περαιτέρω επικοινωνία μαζί μας, αποστείλατε την ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφέρετε ότι συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η διενέργεια debate στις 6 Οκτωβρίου. Αυτό κατά την άποψή μου συνιστά παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία καθότι ξεκάθαρα δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις», προσθέτει ο κ. Χριστοδουλίδης σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια να μετακυλήσει την ευθύνη αλλού.

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγόρησε το ίδρυμα για μεροληψία, ενώ το κάλεσε «να μην ενεργεί μονομερώς και να σέβεται το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις απόψεις όλων των υποψηφίων, χωρίς να δίνει αφορμές ότι υπηρετεί σκοπιμότητες».

Σε απάντησή του το ΡΙΚ υπογραμμίζει πως «ουδέποτε έγινε αναφορά για μη συμμετοχή του συγκεκριμένου υποψηφίου στα συγκεκριμένα debates, μέχρι και την 9η Αυγούστου».

Πρόσθετα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για το debate της 6ης Οκτωβρίου το επιτελείο Χριστοδουλίδη ρωτήθηκε προκαταρκτικά χωρίς να είναι γνωστή η διαθεσιμότητα των άλλων υποψηφίων, γι’ αυτό και δεν έγινε αναφορά παρά μόνο στα debates Σεπτεμβρίου για τα οποία έγινε προγραμματισμός από το ΡΙΚ.

Όπως καταληκτικά αναφέρει το ΡΙΚ, «στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιτελείων των υποψηφίων προ μηνός, ξεκαθαρίστηκε ότι ο άχρι τούδε προγραμματισμός αφορούσε τον Σεπτέμβριο και ότι για τη συνέχεια θα ακολουθούσε νέος προγραμματισμός. Ενημερώθηκαν δε οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για τις δημοσκοπήσεις που θα διενεργήσει το ΡΙΚ, η πρώτη των οποίων θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο».

Την απόφαση του συνυποψηφίου τους για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, να μη συμμετάσχει σε debate τον Σεπτέμβριο, σχολίασαν οι Γιώργος Κολοκασίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Μάριος Ηλιάδης.

O υποψήφιος για την προεδρία Αχιλλέας Δημητριάδης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι κάθε υποψήφιος «οφείλει να επιδιώκει και όχι να αποφεύγει τον δημοκρατικό διάλογο», καθώς «έτσι ελέγχονται οι θέσεις και οι ιδέες του».

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης «αρνείται το διάλογο και αρνείται να καταθέσει σαφείς θέσεις», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ανεχθεί το διασυρμό του δημοσίου διαλόγου.

Στη δική του ανακοίνωση ο Μάριος Ηλιάδης αναφέρει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης «αποφεύγει το διάλογο όπως ο διάβολος το λιβάνι, ωστόσο το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.