Μέτρα αντίδρασης εξετάζει η ΠΟΕΔ στις επιθέσεις μερίδας γονέων εναντίον εκπαιδευτικών-Οδηγίες για αυξημένες περιπολίες από την Αστυνομία

Πιο έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας έξω από πιθανούς χώρους διαμαρτυριών γονέων, ενώ την ίδια ώρα η ΠΟΕΔ εξετάζει μέτρα αντίδρασης στις επιθέσεις μερίδας γονέων εναντίον εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στη μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου επεσήμανε ότι η ηγεσία της δύναμης έδωσε οδηγίες για αυξημένες περιπολίες σε σημεία που σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκεντρωθούν γονείς, κυρίως σχολεία, για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Από την πλευρά του μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Απόστολος Σκουρουπάτης τόνισε ότι η οργάνωση των δασκάλων θα εξετάσει μέτρα αντίδρασης στις επιθέσεις εναντίον μελών της, σημειώνοντας ότι το ζήτημα θα εξεταστεί στην συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου μεθαύριο Πέμπτη.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι αδίκως στοχοποιούνται τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί καθώς είναι αυτοί οι οποίοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο κ Σκουρουπάτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε άλλες εποχές η ΠΟΕΔ νομιμοποιείτο να κλείσει τα σχολεία σε περίπτωση επιθέσεων γονέων εναντίον μελών της και προειδοποίησε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται για γίνουν αποδεκτές.

Όπως ανέφερε οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βρίσκονται συνεχώς στη μέση και να δέχονται εκφοβισμούς και βρισιές, ούτε είναι δυνατόν να μην έχουν ξεκάθαρες οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού μαθητών που προσέρχονται στα σχολεία χωρίς safe pass.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε ότι θα πρέπει να εξευρεθούν λύσεις μέσω τροποποίησης των διαταγμάτων έτσι ώστε όλα τα παιδιά να είναι στις σχολικές τους μονάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.