Μετρά αντίστροφα για το Παγκόσμιο η Εθνική Ελλάδος – Πρώτη προπόνηση στην ΚίναΤην πρώτη της προπόνηση στην Κίνα πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στην Κίνα η Εθνική Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν την πρώτη τους επαφή με τον χώρο όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά «Atlas» στην πόλη Σουτσόου (Suzhou). 


Το βράδυ και μετά τον αγώνα της Τουρκίας με το Πουέρτο Ρίκο θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο του Suzhou Sports Center, όπου αύριο στις 3.05μ.μ. ώρα Κύπρου η Εθνική θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Ιορδανία.

Στο τουρνουά συμμετέχουν συνολικά οκτώ ομάδες, Ελλάδα, Ιορδανία, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Κίνα και Δομινικανή Δημοκρατία και οι αγώνες διεξάγονται σε δύο γήπεδα, αφού υπάρχει και η Dushu Lake Arena.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε για το τουρνουά: «Ήταν εξ αρχής στόχευση να έρθουμε στην Κίνα νωρίτερα και να δώσουμε εδώ τους τελευταίους αγώνες προετοιμασίας, κάτι που κάνουν οι περισσότερες ομάδες εξάλλου. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις οποίες πρέπει όλοι μα κυρίως οι αθλητές να συνηθίσουμε με ομαλό τρόπο, ώστε πλησιάζοντας προς τα επίσημα παιχνίδια να έχουν λυθεί όλα τα θέματα προσαρμογής και να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και αυτοσυγκέντρωση για τον στόχο», πρόσθεσε.