«Μέτρα χωρίς λογική»-Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν γίνονται απόλυτα αποδεκτές

Υπάρχουν αντιφάσεις και μια λογική δεν στέκει στα πόδια της στις χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ.

Ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε ανάμεσα σε άλλα ποια είναι η λογική να μην ανοίξουν τα θέατρα όταν θα ανοίξουν οι εκκλησίες για 50 άτομα. Επίσης αναφέρθηκε και σε καταγγελίες από μέλη της επιδημιολογικής ομάδας και για το τι γίνεται μέσα στην επιδημιολογική αλλά και ποιες είναι οι σκοπιμότητες και προσεγγίσεις της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι έχει θρυμματιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι των αποφάσεων που λαμβάνουν οι κυβερνώντες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ΕΔΕΚ δια του Μαρίνου Σιζόπουλου αναφέρει ότι αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν λογική και επιβαρύνουν την κατάσταση λόγω των λανθασμένων επιλογών που έγιναν. Πρόσθεσε ότι πολλά από τα μέτρα δεν εφαρμόζονται σωστά ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει και η απαιτούμενη επιτήρηση. Επίσης είπε ότι είναι αδιανόητο οι μαθητές της τρίτης λυκείου αλλά και της 6ης δημοτικού να μην έχουν φυσική παρουσία στα σχολεία, καθώς αλλάζουν τον επόμενο χρόνο επίπεδο και πρέπει να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπέδειξε ότι χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερο άνοιγμα της αγοράς αλλά να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου σημείωσε ότι οι εισηγήσεις των ειδικών δεν γίνονται απόλυτα αποδεκτές από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Σημείωσε ότι υπάρχουν μέτρα χωρίς λογική συνέπεια και αλληλουχία λέγοντας ότι  εύλογα υπάρχουν οι διαμαρτυρίες και ενστάσεις από τους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.