Μέτρα για μείωση αερίων του θερμοκηπίου αποφάσισε το Υπουργικό

Την κατάρτιση Σχεδίων Στήριξης για δράσεις που θα συνεισφέρουν στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, αποφάσισε να προωθήσει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία. Τα νέα Σχέδια Στήριξης θα καταρτιστούν κατάλληλα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα αφορούν την περίοδο 2020–2022 και θα έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους 22 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, με σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία της Κύπρου, ώστε να επιτύχει τους στόχους και τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Τα μέτρα αυτά αποτελούν ουσιαστικά συνεισφορά του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, προστίθεται. Αναφέρεται ότι μέσα από το Σχέδιο αυτό επιδιώκεται η κάλυψη των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τα νέα Σχέδια Στήριξης αφορούν δράσεις, όπως τη Διαχείριση Θερμοκηπιακών Φθοριούχων Αερίων, τη Μείωση εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στις επιχειρήσεις και την Παραγωγή βιοκαυσίμων από οργανικά απόβλητα.

Σημειώνεται ότι το ποσό που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση των Σχεδίων Στήριξης θα είναι μικρότερο από αυτό που θα υποχρεωνόταν να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία για αγορά δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, εάν δεν εφαρμόζονταν οι δράσεις αυτές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.