Μέτρα κατά κορωνοϊού: Αυτές είναι οι εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον Υπουργικού

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί σήμερα η επέκταση του μέτρου test to stay σε προδημοτική εκπαίδευση, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, με κάποιες διαφοροποιήσεις.

Μιλώντας χθες στον Άστρα ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου εξήγησε ότι τα παιδιά που θεωρούνται στενές επαφές θα υποβάλλονται σε rapid test την 3η, 5η και 7η ημέρα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να διενεργούν self tests, τα οποία θα δίνονται δωρεάν.

Επίσης ενώπιον Υπουργικού θα μεταφερθεί η πρόταση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για άρση της απαγόρευσης σχολικών εκδρομών και άρση της απαγόρευσης εξόδου των ηλικιωμένων από τους οίκους ευγηρίας.

Ακόμα θα επικυρωθούν οι συστάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού για χορήγηση 4ης δόσης σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, σε ανοσοκατασταλμένους και επαγγελματίας υγείας ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι έχουν παρέλθει πέντε μήνες από την ημερομηνία λήψης της 3ης δόσης εμβολίου. Σύσταση θα υπάρξει και για χορήγηση 3ης δόσης σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών, νοουμένου ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από την ημέρα λήψης της δεύτερης δόσης εμβολίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.