Μέτρα κορωνοϊού: Αποφάσεις χωρίς λογική!

Εξηγήσεις για τις περίεργες αποφάσεις, όπως το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων την περίοδο των εορτών την ίδια ώρα που έμειναν ανοικτά άλλα υπερκαταστήματα, ζήτησαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου.

Ωστόσο οι απαντήσεις που πήραν από τους επιδημιολόγους δεν ικανοποίησαν, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έλαβε τις αποφάσεις και το οποίο κλήθηκε στη συνεδρία αλλά δεν παρευρέθηκε.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι προκύπτουν ερωτήματα όσον αφορά τη διαχείριση του θέματος. Όπως υπέδειξε, αποφασίστηκαν μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας με κλείσιμο επιχειρήσεων, την ίδια ώρα που επιτράπηκε να παρατηρηθεί συνωστισμός σε συγκεκριμένους χώρους. Αναφέρθηκε επίσης σε φωτογραφικό υλικό το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρία και το οποίο αφήνει εκτεθειμένη την Αστυνομία, αφού φαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία εποπτεία.

Η Ε. Χαραλαμπίδου επεσήμανε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να ανοίξει η αγορά και να ανθίσει και πάλι η οικονομία είναι με το πρόγραμμα εμβολιασμών. Όπως επεσήμανε, σε άλλες χώρες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διαπραγματεύτηκαν με φαρμακευτικές εταιρείες και σήμερα έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αντίθετα, πρόσθεσε, στην Κύπρο γίνονταν δηλώσεις ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας αφήνοντας τον τόπο απροετοίμαστο.

«Αν ο πληθυσμός ήταν σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένος σήμερα, θα μπορούσε να ανοίξει και η αγορά. Κάνουμε 13 χιλιάδες rapid tests την ημέρα. Θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε τον κόσμο και εντός τριών μηνών να άνοιγε και πάλι η αγορά», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση της Δανίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να θωρακίζεται η υγεία του πληθυσμού.

Επιπρόσθετα, η Ε. Χαραλαμπίδου είπε ότι έγιναν παραδοχές από τους επιστήμονες –  μέλη της επιδημιολογικής ομάδας ότι θα έπρεπε να υποβάλλονται σε rapid test όσοι ταξίδευαν προς την Κύπρο από το εξωτερικό από πολύ νωρίτερα.

«Στο τέλος θα κριθούν όλοι για τις αποφάσεις που έχουν λάβει και για το χρονικό πλαίσιο λήψης της απόφασης. Η λογική πίσω από πάρα πολλές αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για συγκεκριμένα μέτρα ήταν ακατανόητη», ανέφερε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.