«Μέτρα που θα ληφθούν σύντομα» για το ποδόσφαιρο έλεγε ο ΠτΔ το 2015

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγνώρισε αυτό που γνωρίζει εδώ και χρόνια όλη η Κύπρος, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στ. Στεφάνου, σχολιάζοντας την αναφορά του Προέδρου για την παρουσία εγκληματικών στοιχείων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Στ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι αυτά που είπε ο κ. Αναστασιάδης τα ξαναείπε και το 2015. Και τότε παραδέχθηκε ξανά τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και δεσμευόταν για «αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο, π.χ. το στοίχημα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λπ». Δεσμεύτηκε για «μέτρα που θα ληφθούν σύντομα», για «αυστηρότερο έλεγχο στους διοικούντες την ΚΟΠ» (19.02.2015).

«Τίποτα όμως ουσιαστικό δεν έπραξαν, ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης ούτε η κυβέρνησή του. Η διαφθορά και η διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζουν. Το ίδιο συνεχίζει η έλευση κόκκινων φακέλων από την ΟΥΕΦΑ για στημένα παιγνίδια, αλλά ακόμα τίποτα ουσιαστικό δεν έχουμε δει να γίνεται από μέρους της κυβέρνησης, του ΚΟΑ, των διωκτικών αρχών και της ηγεσίας της ΚΟΠ. Ευθύνη του Προέδρου και της κυβέρνησης», κατέληξε ο Στ. Στεφάνου, «δεν είναι να κάνουν διαπιστώσεις και να τις επαναλαμβάνουν κάθε 2-3 χρόνια, ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία ή την αδιαφορία τους. Ευθύνη τους είναι να λάβουν μέτρα, δραστικά και ριζικά. Να θέσουν προ των ευθυνών του τον ΚΟΑ και την ηγεσία του ποδοσφαίρου. Από διαπιστώσεις και διακηρύξεις οι πολίτες έχουν μπουχτίσει».

Τέλος, το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση σε όχημα διαιτητή στην οικία του στη Λάρνακα. «Οι Αρχές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy