Μετρά τις πληγές της η Κύπρος από τη φονική πυρκαγιά

Τεράστια είναι η καταστροφή στην περιοχή της Ακαπνού, δήλωσε ο κοινοτάρχης Χάρης Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα είπε ότι κάηκαν τα βουνά και καλλιέργειες, ενώ ευτυχώς, όπως είπε, έγινε κατορθωτό να σχηματιστούν αντιπυρικές ζώνες και συνεπεία τούτου δεν υπέστησαν ζημιές οικίες εντός της κοινότητας. Ευχαρίστησε τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και την Πολιτική Άμυνα, οι οποίες όπως ανέφερε, έδρασαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε το κράτος να έρθει αρωγός στις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι της κοινότητας, ώστε να τους βοηθήσει να παραμείνουν στην κοινότητα και να επαναδραστηριοποιηθούν.

Τόνισε ότι οι ένοχοι για την πρόκληση πυρκαγιών θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Ο Αρακαπάς μετρά τις πληγές του και προβληματίζεται πώς θα εκκινήσουν από την αρχή τη δραστηριοποίηση των ανθρώπων της κοινότητας.

Ο κοινοτάρχης Βάσος Βασιλείου ανέφερε στον Άστρα ότι 10 κατοικίες κάηκαν ολοσχερώς στην κοινότητα του Αρακαπά, ενώ κάηκαν όλες οι φυτείες των ανθρώπων της κοινότητας.

Ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που έδρασαν στην περιοχή σημειώνοντας ότι η καταστροφή θα ήταν πιο μεγάλη αν δεν δρούσαν με τον τρόπο που έδρασαν.

Ευχήθηκε να βρεθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε ότι μέχρι την Τετάρτη θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy