Μετρούν δυνάμεις τα κόμματα στις δημαρχιακές Αγλαντζιάς

Αυτόνομα και το Κίνημα Οικολόγων με Έφη ΞάνθουΤα πάνω-κάτω έφερε η ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης για απόφαση και μάλιστα «ομόφωνη» της επαρχιακής οργάνωσης της ΕΔΕΚ και του Π.Γ. του Κινήματος «για υιοθέτηση της υποψηφιότητας της Μαρίας Βασιλειάδου, αναπλ. προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Δήμου Αγλαντζιάς και την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος». Νωρίτερα η τοπική οργάνωση ΕΔΕΚ Αγλαντζιάς εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι «σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01.07.2020, μετά από ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΔΕΚ ότι στηρίζει τις αποφάσεις της για τις Δημαρχιακές Εκλογές Αγλαντζιάς». Όλη αυτή η ανατροπή σε σχέση με τις αρχικές αποφάσεις της τοπικής οργάνωσης της Αγλαντζιάς επήλθε αφού η τοπική οργάνωση είχε τοποθετηθεί πλειοψηφικά (7 έναντι 5) υπέρ του κ. Κόρτα, στη συνεδρία της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να γίνει ψηφοφορία. Αυτή η τοποθέτηση δημοσιοποιήθηκε από τοπικά στελέχη μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Ωστόσο το σκηνικό ανατράπηκε και επισήμως η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε αυτόνομη κάθοδο με την κα Βασιλειάδου. Χθες εξάλλου σε πολύωρη συνεδρία της η επαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων συζητούσε και έκλινε προς την αυτόνομη κάθοδο με την Έφη Ξάνθου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΗΚΟ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα Κώστα Κόρτα και ότι η ηγεσία του ΔΗΚΟ θα προχωρούσε σε διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες τουλάχιστον των κομμάτων (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) που είχαν στηρίξει τον κ. Κόρτα στις δημοτικές του 2016 και τις οποίες έχασε για 80 ψήφους. Το ΑΚΕΛ Αγλαντζιάς αναμένεται να αποφασίσει στις 7 Ιουλίου.

Ο ΔΗΣΥ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, παρ’ όλο που διενήργησε και δημοσκόπηση στην οποία περιέλαβε μεταξύ άλλων (Α. Κωνσταντίνου, Μαρίνο Κλεάνθους, Πέγκα, Έφη Ξάνθου, Χ. Θεοπέμπτου, Βασιλειάδου) και το όνομα του πρώην γενικού διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών κ. Αλέκου Μιχαηλίδη. Σε επικοινωνία μας, ο ίδιος ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στη «Χαραυγή» ότι δεν προσεγγίστηκε από κανένα κόμμα, αλλά και ότι δεν τον ενδιαφέρει η δημαρχία της Αγλαντζιάς, πολύ περισσότερο που ο ίδιος έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά και η δημαρχία είναι μόνο για ενάμιση χρόνο. Άλλα ονόματα που συζητά ο ΔΗΣΥ, χωρίς να έχει ακόμα καταλήξει είναι αυτό του δημοτικού συμβούλου Α. Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στις 23 Ιουλίου και οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Αυγούστου.

Με το μέχρι τώρα διαμορφωθέν σκηνικό φαίνεται ότι τα κόμματα επιχειρούν σ’ αυτές τις εκλογές να μετρήσουν τις δυνάμεις τους…

Νίκη Κουλέρμου