Μεξικό: 103 ασυνόδευτοι ανήλικοι βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό

Οι μεξικανικές αρχές βρήκαν 103 ασυνόδευτους ανηλίκους κυρίως από τη Γουατεμάλα μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ρυμουλκούμενο φορτηγού στην πολιτεία Βερακρούζ του ανατολικού Μεξικού, ανακοίνωσε η Kυβέρνηση τη Δευτέρα, σε μια από τις μεγαλύτερες πρόσφατες ανακαλύψεις παιδιών μεταναστών που ταξίδευαν στο Μεξικό.

Εκτός από τα 103 παιδιά, οι αρχές βρήκαν 212 ενήλικες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τον Ισημερινό στο τρέιλερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM). Άλλοι 28 μετανάστες που ταξίδευαν ως οικογένειες από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκονταν επίσης στο τρέιλερ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβατών σε 343.

Οι αρχές ανακάλυψαν το φορτηγό σε έναν αυτοκινητόδρομο χωρίς οδηγό, ανέφερε η INM. Ήταν εξοπλισμένο με ανεμιστήρες, μερικώς αεριζόμενη οροφή και δομή που δημιούργησε ένα δεύτερο επίπεδο μέσα στο ρυμουλκούμενο φορτηγό.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε το INM δείχνει πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια σκορπισμένα στο πάτωμα του μακρόστενου διαμερίσματος.

Τα παιδιά θα τεθούν υπό την επιμέλεια του συστήματος οικογενειακών υπηρεσιών της Βερακρούζ, ενώ οι άλλοι μετανάστες θα υποβληθούν σε διαδικασία για να καθοριστεί το νομικό τους καθεστώς στο Μεξικό, ανέφερε το INM.

Νωρίτερα φέτος, οι μεξικανικές αρχές βρήκαν 57 ασυνόδευτους ανηλίκους από τη Γουατεμάλα σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και άλλους 20 ασυνόδευτους ανηλίκους σε μια ομάδα κυρίως Κεντροαμερικανών στη νότια πολιτεία Τσιάπας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy