Μη αναγκαία τα μέτρα αντίδρασης προς το παρόν, λέει η ΠΟΕΔ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν είναι αναγκαία προς το παρόν η λήψη μέτρων αντίδρασης, αναφέρει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΔΣ της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του, που έγινε την Πέμπτη, αξιολόγησε την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες στα σχολεία, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και του διαλόγου μεταξύ της ΠΟΕΔ και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σημειώνεται ότι υιοθετήθηκαν θέσεις της ΠΟΕΔ, με τις οποίες αναμένεται να βελτιωθούν θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών αλλά και θα συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Με αυτά τα δεδομένα, το ΔΣ της ΠΟΕΔ θεωρεί πως δεν είναι αναγκαία, επί του παρόντος, η λήψη μέτρων αντίδρασης. Η Οργάνωση θα παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας εκεί και όπου επιβάλλεται, με στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αναφέρεται.

Η ΠΟΕΔ τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των σχολείων, ειδικότερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

«Καθήκον της ΠΟΕΔ παραμένει η πρόταξη θέσεων και επιχειρημάτων, αλλά και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του Κλάδου, προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.