Μη αποδεκτή η δήλωση Λίλλι για ομοσπονδία, δηλώνει ο Σανέρ

Ο διαπιστευμένος στην «ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου», Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας, ασχολείται όλο και περισσότερο με το Κυπριακό τις τελευταίες ημέρες και οι δηλώσεις του μας προβλημάτισαν, ανάφερε σε γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Στήβεν Λίλλι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Σανέρ αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Λίλλι ότι η μόνη διέξοδος για μια συμφωνία στην Κύπρο είναι η ομοσπονδία, λέγοντας ότι «δεν είναι ρεαλιστική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Η Βρετανία, συνέχισε, παραβλέποντας τις προσδοκίες και τα αιτήματα του «τ/κ λαού» δεν μπορεί να συμβάλλει στο να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό. «Η Βρετανία ξέρει πολύ καλά το χτες και το σήμερα της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε από κοινού με τους Τ/κ και τους Ε/κ και εγγυήτριες δυνάμεις ήταν η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βρετανία, κατέρρευσε στις 21 Δεκεμβρίου 1963 λόγω του ονείρου των Ε/κ να την κάνουν ελληνικό νησί. Η σήμερα λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ελληνικό κράτος» είπε.

Επανέλαβε τα περί «διδύμου Ελλήνων – Ε/κ» και ότι η διαδικασία στο Κράν Μοντάνα κατέρρευσε «λόγω της στάσης της ε/κ πλευράς για ομοσπονδία». «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη. Με το να μην το παραδέχεσαι αυτό δεν εξυπηρετείς την ειρήνη αλλά την ε/κ πλευρά» είπε.

«Η δήλωση που αποκλείει την κυριαρχική μας ισότητα και την ύπαρξη δύο κρατών είναι φιλοελληνική στάση. Το απορρίπτουμε και καλούμε την Βρετανία στο σωστό δρόμο», κατέληξε ο κ. Σανέρ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.