Ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών –και παρά τα προβλήματα που έχουν υπάρξει- η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει η Καγκελάριος Μέρκελ να παραμείνει στο αξίωμα της μέχρι το τέλος της θητείας της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το κρατικό δίκτυο ARD, το 59% των ερωτηθέντων απαντά πως επιθυμεί να δει την Καγκελάριο να εξαντλεί τη θητεία της, ενώ το 37% πιστεύει πως η Καγκελάριος θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραχωρήσει τη θέση της σε νεότερους πολιτικούς.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένη με το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης συνασπισμού.
Έτσι, το 70% απαντά πως είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ το 30% δηλώνει πως είναι ικανοποιημένο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Γερμανών με 29%, δεύτεροι έρχονται οι Πράσινοι με 19%, οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν στην τρίτη θέση με 17%, το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» βρίσκεται σταθερά στο 13%, ενώ έπονται η Αριστερά με 9% και οι Φιλελεύθεροι με 8%.