Μη σας ξεγελούν οι ξαπλώστρες, πυροτεχνήματα είναι

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανοίγοντας αυτή τη φορά νέο τμήμα παραλίας μετά την περιοχή της “Γλώσσας”.

Και όλοι θυμήθηκαν τον τότε υπουργό της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, Νίκο Χριστοδουλίδη, να διαβεβαιώνει ότι οι κινήσεις των Τούρκων για την Αμμόχωστο είναι πυροτεχνήματα και ότι οι εξαγγελίες τους (το 2019) ήταν απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού.


Βέβαια, τότε κανένας από τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν διαφωνούσε μαζί του, επειδή ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν ένας από αυτούς, πάνω στο άρμα του ΔΗΣΥ. Θυμήθηκαν να του ασκήσουν «αντιπολίτευση» σχετικά με αυτή του τη δήλωση, μόλις την περασμένη εβδομάδα, κάποια τριτο-τεταρτοκλασάτα στελέχη τους μαζί με μια σελίδα “χιουμοριστικού” περιεχομένου που φαίνεται ότι την χειρίζεται η επικοινωνιακή ομάδα του ΔΗΣΥ.

Ο Κύριος Όραμα, που οραματίζεται μια Κύπρο όπου σπάζουν τα «φράγματα του φόβου», δεν ξέρω τι θα μπορούσε να οραματίζεται χωρίς τις επιλογές copy/paste στη word. Γιατί χωρίς αυτές τις επιλογές δεν θα μπορούσαμε να απολαύσουμε την ίδια ομιλία του Ι. Κασουλίδη του 2008 με φωνή Νίκου Χριστοδουλίδη το 2022.

Η απορία που μένει είναι γιατί δεν έχει εκδώσει… ένταλμα σύλληψης για τον επικοινωνιολόγο του σαν εκείνα που μας πρόσφερε απλόχερα μέσω τηλεόρασης όταν έλεγε ότι… πονάει την Τουρκία επειδή έχουμε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τους εργαζομένους πάνω στο γεωτρύπανο και την πλατφόρμα της Τουρκίας. Τότε, βέβαια, ο Δημοκρατικός Συναγερμός φακκούσε πίσκαλα για την εξωτερική του πολιτική που «γωνιάζει» την Τουρκία και θα της επιφέρει κυρώσεις.


Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι φτηνά τη γλιτώσαμε από εντάλματα και εμείς, που του γράψαμε σχόλια την ώρα της εξαγγελίας του και αυτά εξαφανίζονταν όπως ο μισθός αρχές του μηνός. Σημειώνεται ότι τα σχόλια δεν ήταν υβριστικά. Υπήρχαν σχόλια για το έργο του ή και ειρωνείες του τύπου “πυροτεχνήματα στην εξαγγελία σου θα έχεις;” Αυτά διαγράφονταν με συνοπτικές διαδικασίες.

Άσε που μόλις είπε ότι πολλαπλασιάζονται οι υποστηρικτές του ένα γκρουπ στο Facebook από ενημερωτικό έγινε “ομάδα υποστήριξης” με έτοιμο κοινό και νέες οδηγίες: όσοι δεν γράφουν καλά σχόλια για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, θα αποβάλλονται.

Όσο μιλά ο Χριστοδουλίδης στριμώχνεται και αναγκάζεται να αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό. Μόλις προχθές σε ραδιόφωνο αρνήθηκε τη δήλωσή του ότι μπλοφάρουν οι Τούρκοι σχετικά με την Αμμόχωστο. Η παρουσιάστρια της εκπομπής τού απαντά ότι ήταν στην εκπομπή της που το είχε πει αναφέροντας μάλιστα και την ημερομηνία, αλλά ο Ν. Χριστοδουλίδης επέμενε ότι ποτέ δεν είχε πει κάτι τέτοιο!


Δήλωσε επίσης «ότι δεν ήταν διεφθαρμένη» η κυβέρνηση Αναστασιάδη (τέρας κριτικής αντίληψης ο Νίκος μας)! Την ώρα που το Υπουργικό στο οποίο συμμετείχε έδινε τα διαβατήρια σε Μαλαισιανούς σαν να ρίχνουν καλάθια με γαρίφαλα στον Βέρτη, και το Netflix όποτε ξεμένει από σενάρια ρίχνει μια ματιά σε ποιους δώσαμε διαβατήρια για να ετοιμάσει ντοκιμαντέρ.

Αυτός λοιπόν είναι ο νέος πολιτικός με όραμα (δανεισμένο), με νέες αξίες (deleted) και ανεξάρτητος υποψήφιος (ο δεύτερος Συναγερμικός), ο οποίος δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη (και δεν είναι πυροτέχνημα).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.