Θέα / Ορίζοντας

Μια διαδρομή 42.195 μέτρων γεμάτη Ιστορία

38ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός

1. 11
@αντιγόνη σολομωνίδου δρουσιώτου

Μετά από δυο χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας, επέστρεψε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Οι 9.800 δρομείς από 83 χώρες βρέθηκαν στις 9 το πρωί στην αφετηρία του στο Μαραθώνα για να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη διαδρομή των 42.195 μέτρων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΙστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος με χρόνο 2:16.49, ο αθλητής του Παναθηναϊκού έγινε ο γρηγορότερος Έλληνας στην αυθεντική διαδρομή, βελτιώνοντας και το ρεκόρ της διοργάνωσης. Στις γυναίκες ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 2.41.30, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στη διαδρομή.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν για ακόμα μία φορά γεμάτος ανεπανάληπτες στιγμές που αποτυπώθηκαν στις καρδιές όσων συμμετείχαν και όσων βγήκαν στους δρόμους για να εμψυχώσουν τους δρομείς. Πρόσωπα φωτεινά. Χαρούμενα. Οι δρομείς αγέρωχοι κρατούσαν το ρυθμό, άπλωναν το χέρι για ένα νερό, κοιτούσαν το χρονόμετρο στο ρολόι μέχρι την είσοδο στο Καλλιμάρμαρο. Ο πρώτος κόβει το νήμα, ο δεύτερος, ο τρίτος, οι εκατοντάδες. Χιλιάδες selfie. Με το στεφάνι από ελιά στο κεφάλι. Με τα μάτια να κλαίνε. Με τα πόδια να σέρνονται από ευτυχία. Να καταρρέουν, να σωριάζονται. Στιγμές συγκλονιστικές. Και μετά, η ώρα του μεταλλίου. Των συγχαρητηρίων. Τότε ψελλίζεις το πώς ξεπέρασες τα όρια σου. Για τον αγώνα. Του Μαραθωνίου. Του Αυθεντικού. Της Αθήνας. Μια διαδρομή 42.195 μέτρων γεμάτη Ιστορία.

Κείμενο, Φωτογραφίες: Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου
3Α. 2
@αντιγόνη σολομωνίδου δρουσιώτου

 6Β7

@Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου

3Β 1
@αντιγόνη σολομωνίδου δρουσιώτου
2.16
@αντιγόνη σολομωνίδου δρουσιώτου
8. 17
@αντιγόνη σολομωνίδου δρουσιώτου
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.