Ανοιχτός Ορίζοντα/ Ορίζοντας/ Stir-ups, stone, light, vegetation

Μια δυναμική και ευαίσθητη ξενάγηση στην Αμαθούντα

Έκθεση του Ανδρέα Εφεσόπουλου στη Γκαλερί Γκλόρια

3 Remains Of Wall In The Central Square
Remains of wall in the central square

 Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού Ανδρέα Εφεσόπουλου με τίτλο “Αμαθούς – Παλιά Λεμεσός”. Η έκθεση άνοιξε για το κοινό την Τετάρτη 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2021.

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει 27 έργα τα οποία ο εικαστικός δημιούργησε από το 1994 μέχρι και 2020.  Παρουσιάστηκε αρχικά στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών – Αποθήκες Παπαδάκη ενώ θα εκτεθούν και σε άλλες πόλεις. Ακολούθως τα έργα θα αποτελέσουν μέρος της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λεμεσού, αφού επιθυμία του Ανδρέα Εφεσόπουλου είναι το έργο αυτό να συντηρηθεί σαν ένα ενιαίο, μνημειακό σύνολο και σαν τέτοιο να δοθεί στο κοινό στα πλαίσια μιας μόνιμης έκθεσης.

Να αποτελέσουν έναυσμα και κίνητρο για τον κάθε θεατή να φτιάξει δικούς του συνειρμούς και μύθους

Αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στην έκδοση η οποία συνοδεύει την έκθεση:

“Στα ζωγραφικά μου έργα όμως, δεν θα δείτε τα όνειρα και τους δικούς μου συνειρμούς αλλά μια ξεκάθαρη αναπαράσταση της πηγής της πληροφορίας και της έμπνευσης. Προσπαθώ, αν είναι ποτέ δυνατόν, να ζωγραφίσω τον αέρα που στριφογυρίζει, το φως που φωτίζει, τη γη που αναταράζεται και τις φθορές που, όλα αυτά μαζί, προκαλούν ασταμάτητα. Οι φθορές πάνω στις πέτρες συχνά δημιουργούν τους πιο αναπάντεχους και πολύπλοκους σχηματισμούς στη μορφή και την επιφάνεια. Μαγικές είναι ακόμα και οι τυχαίες συναρμολογήσεις που προκύπτουν από κάθε λογής μετατοπίσεις. Η άγρια βλάστηση και το δραστικό και δραματικό συναπάντημα όλων των στοιχείων με τον ουρανό, τα σύννεφα και την ταραγμένη θάλασσα συμπληρώνουν αλλεπάλληλες θεατρικές παραστάσεις. Όλα αυτά, έκανα ό,τι μπορούσα να τα δώσω ζωντανά, έτσι που να μπορέσουν ίσως, να αποτελέσουν έναυσμα και κίνητρο για τον κάθε θεατή να φτιάξει δικούς του συνειρμούς και μύθους.”

Επιθυμία και πρόθεση του καλλιτέχνη είναι να προσφέρει στο Λεμεσιανό και το παγκύπριο κοινό, αλλά και στους ξένους επισκέπτες στον τόπο μας, μια δυναμική και ευαίσθητη ξενάγηση στον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της Αμαθούντας με μια ρεαλιστική αλλά και ρομαντική προσέγγιση που να υποκινεί το αίσθημα της εκτίμησης αλλά και της υπερηφάνειας για την πολιτισμική κληρονομιά μας.

4. Wall And The Sea
Wall and the sea

Γκαλερί Γκλόρια, λευκωσία

Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021

  • Δευτέρα: 8:00 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή: 10:30 – 12:45 και 18:00 – 20:00, Σάββατο: 10:30 – 12:45

    2. Foundations After The Rain
    Foundations after the rain
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.