Mε αφορμή/ Ορίζοντας

Μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, χωρίς ταμπέλες, μόνο με καλή διάθεση

Με αφορμή το δέκατο φεστιβάλ Φέγγαρος δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των οργανωτών όπου αναφέρονται και τις κυριότερες συμμετοχές στον Φέγγαρο2022:

«Εννέα τα φεστιβάλ που διοργανώθηκαν. Εννέα τα καλοκαίρια που κατασκηνώσαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε. Εννέα οι φορές που υποδεχτήκαμε σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου, μεγάλους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το καλοκαίρι του 2022, θα γιορτάσουμε για δέκατη φορά, ωστόσο αυτή τη φορά το φεστιβάλ Φέγγαρος είναι ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό.

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, δύο χρόνια αποχής από μεγάλα events, και ελεύθερη διασκέδαση, είμαστε πλέον πολύ έτοιμοι να απολαύσουμε 45 ώρες μουσικής από συγκροτήματα, καλλιτέχνες, performers και DJs που θα ανέβουν στη σκηνή, για να διασκεδάσουμε ξέγνοιαστα, με αισιοδοξία ακριβώς όπως κάναμε 10 χρόνια πριν.

Περισσότερα από 40 acts Κυπρίων αλλά και διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, έχουν προγραμματιστεί καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ σε διάφορα σημεία του χωριού. Πέρα από τα acts στην Field και Village stage,  θα πραγματοποιηθούν συναυλίες σε όχι αναμενόμενους χώρους, κάποιοι από τους οποίους θα παραμείνουν κρυφοί, μέχρι την τελευταία στιγμή!

Ο “Φέγγαρος” είναι ένα φεστιβάλ καθιερωμένο, όχι μόνο επειδή συμπληρώνει φέτος τις δέκα διοργανώσεις, είναι καθιερωμένο γιατί κατάφερε να φέρει στην Κύπρο καλλιτέχνες που κάθε φορά έχουν να επιδείξουν κάτι νέο, διαφορετικό, δημιουργικό στη μουσική τους είτε αυτή είναι pop, rock, folk ή ηλεκτρονική με σοβαρές διακρίσεις και ακόμη πιο εντυπωσιακές πωλήσεις. Πέρα από καθιέρωση, έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο των καλλιτεχνών οι οποίοι εμπιστεύονται την οργάνωση και το όραμά του, όσο και του κοινού το οποίο απολαμβάνει τον τρόπο που κάθε χρόνο ο “Φέγγαρος” φροντίζει χωρίς συμβιβασμούς, να καλύπτει τη δίψα για όμορφη μουσική. Αναδεικνύοντας το χωριό και τις ομορφιές που κρύβονται σε κάθε καντούνι, ο “Φέγγαρος” είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, χωρίς ταμπέλες, μόνο με καλή διάθεση.

Η electro pop sweetheart της ελληνικής μουσικής σκηνής, η υπέροχη Μαρίνα Σάττι, επιστρέφει στην Κύπρο μετά από μακρά απουσία, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκέντρωσε βραβεύσεις και διακρίσεις ενώ η δουλειά της συμπεριλήφθηκε στο KEXP, COLORS και NOWNESS. Και ναι, είναι η μοναδική ελληνίδα που το κατάφερε αυτό! Αυτό το καλοκαίρι, στον Κάτω Δρυ θα ακούσουμε τους Nightstalker, ένα από τα μακροβιότερα rock bands. Το αγαπημένο συγκρότημα του Λονδίνου, οι post punk Electric Litany θα δώσουν το παρών τους ενώ ο αγαπημένος folk rock ποιητής Παύλος Παυλίδης με τους Hotel Alaska θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή για ένα πολύ αισθαντικό live. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, θα υποδεχτούμε την Citron Sucré. Μόνιμη πλέον κάτοικο της Γαλλικής πρωτεύουσας, η ρωσο-ουκρανικής καταγωγής δημιουργός, θα παρουσιάσει techno pop την οποία περίτεχνα μπολιάζει με παραδοσιακά μουσικά στοιχεία από την πατρίδα της, τη Σιβηρία.

Το φετινό line up περιλαμβάνει επίσης τον dance pop καλλιτέχνη Larry Gus, το ethno bass συγκρότημα από τη Βουλγαρία, Oratnitza, τους balkan punks BAiLDSA, τον σπουδαίο Ελλαδίτη βιολιστή και τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα καθώς και τον  groove-setter και synth connoisseur Inal Bilsel. Απο τη φετινή διοργάνωση, δεν θα μπορούσε επ ουδενί, να απουσιάζει ο Freedom Candlemaker, ενώ λεπτομερής κατάλογος όλων των καλλιτεχνών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και τα social media του φεστιβάλ.»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΕΓΓΑΡΟΣ 2022

Δέκατη επέτειος

28-30 Ιουλίου / Κάτω Δρυς / Κύπρος

www.fengaros.com

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.