Θέα/ Ορίζοντας

Μια γραμμή, λίγο χρώμα, μια τυχαία διαδρομή

Έκθεση της εικαστικού Άννας Αλεξάνδρου στην Αιγαία Art Gallery

Η έκθεση της εικαστικού Άννας Αλεξάνδρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Μαΐου 2023, στον χώρο της Αιγαία Art Gallery, έχει σκοπό να επανασυστήσει στο κοινό την δουλειά της Άννας, ως σημαντικής σύγχρονης εικαστικού της Κύπρου, με επιλογή από το σύνολο των έργων της.

Όπως  αναφέρει το δελτίο τύπου: «Η δουλειά της – καθαρά βιωματική – αποτελεί ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο εμπειριών και βιωμάτων το οποίο μέσα από διάφορους συμβολισμούς αφηγείται μεταξύ άλλων την ιστορία της. Τα έργα της Άννας, είναι προσιτά και πολυεπίπεδα παρέχοντας τόσο οπτική ικανοποίηση όσο και αφορμή για διάλογο, κάτι το οποίο επιζητούσε πάντα και η ίδια η δημιουργός.»

Η ίδια η δημιουργός το 2015 ανάφερε: «Μια γραμμή, λίγο χρώμα, μια τυχαία διαδρομή. Ένα ταξίδι μόλις ξεκίνησε! Μια αναζήτηση ψυχής, ένας κόσμος, μια εικόνα… Διάφορα υλικά γίνονται ένα, προσπαθούν να ταιριάξουν, προσπαθούν να γράψουν μια πορεία, μια γραμμή… μια ζωή. Μέσα από τα έργα μου, προσπαθώ να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα που με απασχολούν. Είναι για μένα ένα παιχνίδι σύνθεσης, χρώματος, ύλης, κενού και γεμάτου σε μια επιφάνεια. Πειραματίζομαι με διάφορα υλικά, γι’ αυτό εκτός από καμβά χρησιμοποιώ υφάσματα, κλωστές χαρτί, ράψιμο, γράμματα, λέξεις, σύμβολα και οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει να συνθέσω αυτό που θέλω να πω.»

Αιγαία Art Gallery,

Αγίων Ομολογητών 81, 1080, Λευκωσία.

Μέχρι 28 Μαΐου 2023

Δευτέρα και Πέμπτη: 9.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00
Τρίτη και Τετάρτη: 9.00 – 13.00 και 17.00 – 21.00
Παρασκευή: 9.00 – 15.00, Κυριακή: 17.00 – 20.00

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy