Μια μεγάλη μπλε κορδέλα για το Movember σχημάτισαν οι μαθητές του Τσιρείου Γυμνασίου

Ìéá ìåãÜëç ìðëå êïñäÝëá ó÷çìÜôéóáí ïé ìáèçôÝò ôïõ Ôóéñåßïõ Ãõìíáóßïõ, ìå óôü÷ï ôçí åõáéóèçôïðïßçóç óå ó÷Ýóç ìå ôïí êáñêßíï ôïõ ðñïóôÜôç.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Movember, μαθητές και μαθήτριες του Τσιρείου Γυμνασίου σχημάτισαν μια μεγάλη μπλε κορδέλα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αυλή του σχολείου με τον εκπρόσωπο της Europa Uomo Κύπρου, Στέλιο Κυριάκου, να συγχαίρει τη διεύθυνση, τους καθηγητές, τους μαθητές και το σύνδεσμο γονέων για την πρωτοβουλία τους, η οποία οργανώνεται για δεύτερη χρονιά.

«Είναι πολύ σημαντικό εμείς και ως Europa Uomo, να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες των νέων», είπε, και πρόσθεσε ότι οι νέοι είναι το μέλλον μας, «σε αυτούς επενδύουμε, γιατί αν δεν δημιουργήσουμε κουλτούρα στους νέους, νομίζω δεν θα έχουμε μέλλον στην αντιμετώπιση των ασθενειών».

Η διεύθυνση, οι καθηγητές, οι μαθητές, ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου έχουν ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ σε όλα τα θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής πρόνοιας, ανέφερε επίσης η βοηθός διευθύντρια του Τσιρείου Γυμνασίου, Φωτεινή Κλεάνθους. « Ό,τι κάνουν τα παιδιά το κάνουν με τη δική μας παραίνεση αλλά το αισθάνονται, το θέλουν και το επιθυμούν και είμαστε περήφανοι γι αυτά τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου, Σεβαστιανός Θεοφάνους, είπε, εξάλλου, ότι «ως σχολείο και συμβούλιο θα είμαστε δίπλα σε όσους πάσχουν από καρκίνο του προστάτη και μέσα από αυτές τις ενέργειες θέλουμε να βοηθήσουμε στην ενημέρωση και στην πρόληψη για τον καρκίνο».

Τέλος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων, Στέφανος Στεφανή, ανέφερε πως «ως οργανωμένοι γονείς είμαστε περήφανοι και μέσα στην κοινωνική μας προσφορά είμαστε δίπλα σε οποιαδήποτε οργανωμένα σύνολα για ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης», υπογραμμίζοντας πως «ο καρκίνος του προστάτη και οποιοσδήποτε καρκίνος είναι ιάσιμος φτάνει να γίνει έγκαιρη πρόβλεψη».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.