Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι

Ο Μάριος Μεττής μετά τις δύο επιτυχημένες του σκηνοθεσίες, «Λαίδη Μάκμπεθ» και «The 39 steps», σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Nick Payne «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» μαζί με τις Νιόβη Χαραλάμπους και Αντωνία Χαραλάμπους.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο εστιάζει στη σχέση των δύο ηρώων της παράστασης, του Λεονάρτ και της Βάιολετ, που μέσα σε διάστημα έξι δεκαετιών εξελίσσεται και αλλάζει η αγάπη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

1942: Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος, o Λέοναρντ και η Βάιολετ είναι δύο νέοι ερωτευμένοι, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να περάσουν τη νύχτα μαζί, την πρώτη τους νύχτα μαζί αλλά ίσως και τελευταία. Αυτός πρέπει να φύγει για τον πόλεμο. Η Βάιολετ υπόσχεται να τον περιμένει για όσο χρειαστεί. Ονειρεύονται το μέλλον τους, τη ζωή τους μαζί. Οι πρώτες βόμβες αρχίζουν να πέφτουν, μία χτυπάει το ξενοδοχείο, το τζάμι στο παράθυρο γίνεται θρύψαλα και η ζωή τους δε θα είναι ποτέ όπως την έχουν φανταστεί.

1963: Μία συνάντηση εμφανώς αμήχανη και για τους δύο. «Τώρα όλα έχουν αλλάξει. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μπορείς έτσι απλά να συνεχίσεις από εκεί που έμεινες μπορείς;»

2002: Ο Λέοναρντ και η Βάιολετ συναντιούνται και πάλι, σκέφτονται πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα. Πόσο τρομακτικά διαφορετικά είναι τα πράγματα.

Η παράσταση έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο στις 11 Ιανουαρίου 2016 για δύο παραστάσεις, στις 19:30 και 21:30.

Συντελεστές:

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Γεωργιάδου
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Μουσική – Σχεδιασμός Ήχου – Μουσική Επιμέλεια: Λευτέρης Μουμτζής
Φωτισμοί: Σταύρος Τάρταρης
Οπτική Επικοινωνία: Rockthedog
Ηθοποιοί: Νιόβη Χαραλάμπους, Μάριος Μεττής, Αντωνία Χαραλάμπους

Εισιτήρια: €12 / €10 στο www.rialto.com.cy και στο 77 77 77 45

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy