Παράθυρα/ Ορίζοντας

Μια παράσταση βαριετέ με καυστική σάτιρα από το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Καυστική σάτιρα και κριτική για την πορεία και την εξέλιξη του ανθρώπου, σε μια ελεύθερη διασκευή των κειμένων του Φραντς Κάφκα, σε μια παράσταση βαριετέ κόντρα στις κλισέ αναπαραστάσεις του διάσημου πίθηκου Red Peter από τον Νεοκλή Νεοκλέους και το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Η παράσταση βασίζεται στα εμβληματικά διηγήματα του Τσέχου συγγραφέα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», « Η Κρίση» και «Η Μεταμόρφωση» . Η θεατρική διασκευή του Νεοκλή Νεοκλέους ακολουθεί τη δομή του ενός από τα τρία διηγήματα του Φραντς Κάφκα, το «Αναφορά σε μια ακαδημία», όπου καταγράφεται η διαδρομή  μετάλλαξης ενός πιθήκου σε άνθρωπο. Τον χαρακτήρα θα υποδυθούν δύο ηθοποιοί – ένας ελληνόφωνος και ένας τουρκόφωνος Κύπριος – δημιουργώντας την αίσθηση του «ΟΛΟΥ» αφού ως πολίτες της Κύπρου βιώνουμε εν πολλοίς τα ίδια αδιέξοδα, αξιοποιώντας τον συμβολικό τρόπο και ύφος γραφής των διηγημάτων  του Φραντς Κάφκα.

 Σατιρικό Θέατρο, Κάτω Σκηνή (Υπόγειο)

Κάθε Σάββατο στις 20:00 και Κυριακές στις 19:00

Αγία Νάπα, Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023,

στο πλαίσιο του Τρίμηνου Θεατρικών Παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Τρίτη, 11 Απριλίου, στις 8:30 το βράδυ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία : Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά -Κοστούμια: Σάββας Μυλωνά, Μουσική – μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη, Video / editing Γιώργος Αλεξάνδρου, Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης, Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Διανομή: Αλέξανδρος Μαρτίδης, Izel Seylani

Digital Post 12 Scaled

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy