Παράθυρα/ Ορίζοντας

Βερσόπολις – Πανσέληνος στην Κύπρο

Μια ποιητική συνάντηση από το Ιδεόγραμμα

Το Ιδεόγραμμα διοργανώνει την πιο πάνω Ποιητική Συνάντηση με τίτλο «Βερσόπολις – Πανσέληνος», στην Κύπρο, στην οποία θα λάβουν μέρος οι ποιητές Eduard Escoffet από την Iσπανία και Αυγή Λίλλη και Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου από την Κύπρο, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με τη συγγραφέα Μυρτώ Αζίνα-Χρονίδη.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης έγινε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών – Πρόγραμμα Γραφικών Τεχνων (BA) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Φοιτητές του Μαθήματος  Ήχος και Κίνηση δημιούργησαν 9 βιντεοποιήματα με τη μέθοδο Κινουμένων Γραφικών, τα οποία θα προβληθούν στην εκδήλωση.

Για τα βιντεοποιήματα δούλεψαν οι φοιτητές: Μηνάς Χριστόπουλος, Κωνσταντίνα Χρυσοστόμου, Παναγιώτης Ευτυχίου, Μαρίνα Γεωργιάδου, Νίκη Γεωργίου, Ελένη Κουττουκά, Στέφανος Σάββα, Κωνσταντίνος Σταύρου και Αθηνά Ζησίμου,  και έχουν εμπνευστεί από τα ποιήματα των: Eduard Escoffet, Αυγής Λίλλη, Θωμά Τσαλαπάτη, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Πάμπου Κουζάλη, Ευφροσύνης Μαντά Λαζάρου, Παναγιώτη Νικολαϊδη, Γιώργου Χριστοδουλίδη, και Λίλης Μιχαηλίδου.

Η Βερσόπολις είναι μια Πανευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας σημαντικών λογοτεχνικών φεστιβάλ ποίησης, που προσφέρει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενους ευρωπαίους ποιητές οι οποίοι είναι ήδη αναγνωρισμένοι στις χώρες καταγωγής τους. Πρώτος και κύριος στόχος είναι η προώθηση των ευρωπαίων ποιητών και του έργου τους πέρα από τα σύνορα της χώρας τους καθώς και η δημιουργία μιας στενά δεμένης ποιητικής κοινότητας, ώστε να προωθεί και να παρουσιάζει στο κοινό την καλύτερη ποίηση και το όραμα συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

Βερσόπολις – Πανσέληνος στην Κύπρο

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 8.30 μ.μ.

στην Ταράτσα του Ιδρύματος ΑΡτος,

στους Αγίους Ομολογητές 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.