Ορίζοντας/ Ανοιχτός Ορίζοντας

Μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας

6 Cyprus Jazz & World Music Showcase

Η Πλατφόρμα Jazz and World Music πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά στο Θέατρο Ριάλτο, παρουσιάζοντας μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας. Η Πλατφόρμα διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο. Βασικός της στόχος είναι η προβολή των Κυπρίων και ξένων μουσικών που κινούνται εντός των καλλιτεχνικών κύκλων του νησιού μας και ασχολούνται με την ευρύτερη αυτοσχεδιαστική μουσική, στο κοινό της Κύπρου και σε επαγγελματίες από τον διεθνή μουσικό χώρο.

Θέατρο Ριάλτο

29 και 30 Νοεμβρίου, 19:30  

 

Στο 6ο Jazz & World Music Showcase συμμετέχουν οι μπάντες:  Marios Gregoriou Quartet, Lavra, Ελεονώρα Ρούσου – “Χαρά”, Macumba, Ο Ήλιος της Αυκής,  Amalgamation Choir Feat. Ermis Michael, Bitter Daphne, Trio Misterioso.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Πλατφόρμας, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου Jam session το οποίο θα αρχίσει το σχήμα Ermis & Lee. Jam Sessions θα πραγματοποιηθούν φέτος και μετά το κυρίως πρόγραμμα παραστάσεων, στις 29 και 30 Νοεμβρίου, γεγονός που αποτελεί μια από τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης. Τα τρία jam sessions θα πραγματοποιηθούν στο Art Studio 55 (δίπλα από το Θέατρο Ριάλτο).

 

Πρόγραμμα

  • Παρασκευή 29/11, 19:30

Marios Gregoriou Quartet

Larva

Eleonora Roussou – Hara

Macumba

 

  • Σάββατο 30/11, 19:30

Sol Aurorae

Amalgamation Choir feat. Ermis Michael

Bitter Daphne

Trio Misterioso

Με αφορμή το  Cyprus Jazz & World Music Showcase δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μιλάνε στον Ορίζοντα