Μια συνέντευξη των τριών Εψιλον…

Της Νίκης Κουλέρμου

Μπορεί να δίνει τίτλους και ατάκες ο… μπαρουτοκαπνισμένος Αβέρωφ και να λέει ότι «θέλω μια χώρα να είναι ΑΑΑ σε όλα», αλλά αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τη συνέντευξή του, δεν θα της δώσει παρά μόνο τα… ΕΕΕ (τρία Έψιλον). Όπως το επίδομα ελάχιστης επιβίωσης, όπως το λένε οι λήπτες του, ενώ η κυβέρνηση το ονομάζει επανάσταση στην πρόνοια! Η χώρα μας μετά από 9 χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ είναι χώρα της φτώχειας, για να μην πούμε της ακραίας φτώχειας. Δεν είναι θέμα άποψης και απαιτήσεων, είναι θέμα πραγματικοτήτων. Πέραν του 20% των συνανθρώπων μας ζουν κάτω από το όριο φτώχειας και κάποιες χιλιάδες κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό. Το 45% των Κυπρίων δεν έχουν τα απαραίτητα για τη θέρμανση των σπιτιών τους. Δεν τα λέμε εμείς, τα λένε τα στατιστικά. Το είπαν συνάνθρωποι με τις ζωές τους…

Το μόνο που δεν λένε τα στατιστικά είναι πόσα ξεπουλήματα δημοσίου πλούτου έγιναν επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ και πόσος πλούτος απομένει ακόμα για να τον αρπάξουν οι καρχαρίες του κεφαλαίου, το οποίο κεφάλαιο ανελλιπώς, σταθερά και χωρίς να κρύβεται, υπερασπίζεται ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο πολύς κόσμος φτώχυνε τα τελευταία 9 χρόνια και άλλος βρίσκεται στη σειρά. Οι εκποιήσεις ακινήτων δεν σταμάτησαν και οι άνθρωποι δεν έπαψαν να ρωτούν σε τι έφταιξαν για να πληρώνουν -κατά κύριο λόγο- τα λάθη του τραπεζικού συστήματος.

Τα ΕΕΕ προς το παρόν κυριαρχούν στη χώρα μας. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν της διακυβέρνησης της παράταξης του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πλούτος συγκεντρώθηκε στους λίγους και προνομιούχους. Και στους διεφθαρμένους. Για τη διαφθορά ο κ. Νεοφύτου δεν άρπαξε την ευκαιρία της συνέντευξης για να πει μια συγγνώμη για την εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου και τη σύγκρουση συμφέροντος του ιδίου και υπουργικών μελών στην παραχώρηση «χρυσών» διαβατηρίων που ρεζίλεψε την Κύπρο διεθνώς. «Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν είναι θέμα προσώπων ή φιλότιμου, είναι θέμα θεσμών», είπε, αλλά δεν είπε πώς οι θεσμοί πλήγηκαν με την αντιμετώπιση που είχαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Ο δε πρώτος θεσμός, ο θεσμός της προεδρίας, πλήγηκε από ενέργειες ή παραλείψεις του ιδίου του Προέδρου.

«Ξέρω τι θέλουν οι Ε/κ, ξέρω τι θέλουν και οι Τ/κ», κομπάζει ο κ. Νεοφύτου για το Κυπριακό, αλλά και εδώ η απάντησή του μοιάζει με μνήμα του Αγίου Νεοφύτου. Αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την αναφορά στη ΔΔΟ, αλλά λέει «μια φωνή στην ΕΕ και στα Ην. Εθνη, μια κρατική οντότητα, με δύο αυτόνομες διοικήσεις στις δύο οντότητες στην Κύπρο». Σαν… φτασμένος μάγος της πολιτικής απευθύνεται και στο ΕΛΑΜίτικο κοινό και στο χώρο του κέντρου για να πετύχει συνεργασίες στον α’ και σε έναν ενδεχόμενο β’ γύρο. Για δε το Βαρώσι, σε ένα μονόστηλο χώρεσε η απάντησή του, με αιχμές στον Χριστοδουλίδη για τα πυροτεχνήματα, λέγοντας στους Αμμοχωστιανούς ότι ρίχθηκαν προειδοποιητικές βολές αλλά το Βαρώσι δεν χάθηκε ακόμα… Όχι ακόμα. Περιμένει μια ακόμα 5ετία ΔΗΣΥ!

Μ’ αυτό τον ΔΗΣΥ, με τον ΔΗΣΥ που ξέρει να μεταλλάσσεται απλά και μόνο για να κερδίσει εκλογές, θυσιάζοντας το Κυπριακό και πολλές αρχές και αξίες, το ΑΚΕΛ ουδέποτε διανοήθηκε να συνεργαστεί. Αν άλλα κόμματα θα το ρισκάρουν, ας το ξανασκεφθούν. Για τον τόπο αν μη τι άλλο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.