Μιχάλης Παπανικολάου: Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει κατάργηση του θεσμού της ΑΤΑ (Ηχητικό)

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει κατάργηση του θεσμού της ΑΤΑ που κατακτήθηκε με μεγάλους αγώνες, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο βοηθός γενικός γραμματέας της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου. Αντίθετα, είπε, θα γίνει αγώνας για την επέκταση του θεσμού για όλους τους εργαζόμενους.

Έκανε λόγο για κινδυνολογία εκ μέρους των εργοδοτών οι οποίοι επικαλούνται προβλήματα στην οικονομία όποτε οι συντεχνίες προβάλλουν αιτήματα για τους εργαζόμενους.
Ο κος Παπανικολάου υπογράμμισε ότι ο πλούτος που παράγεται κατανέμεται ανισομερώς και υπέρ των εργοδοτών ενώ για τους εργαζόμενους είναι πλέον θέμα επιβίωσης.
Κάλεσε τους εργοδότες αυτά που συμφωνούν με το συνδικαλιστικό κίνημα να τα σέβονται και να τα εφαρμόζουν. Πρόσθεσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έκαμε ήδη κινήσεις και κατέθεσε πρόταση στον υπουργό εργασίας για την καταβολή της ΑΤΑ για όλους τους εργαζόμενους σε περίοδο δυο χρόνων.

Τόνισε πως εάν η εργατική πλευρά παραμείνει ενωμένη θα πετύχει να υπερασπιστεί τη μεγάλη αυτή κατάκτηση των εργαζομένων και να πάει παρακάτω. Σε περίπτωση μη κατάληξης, ξεκαθάρισε, αυτό θα σημαίνει οργανωμένη αντίδραση από μέρους των εργαζομένων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy