Μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας στήνει η κυβέρνηση ταυτίζοντας ΑΚΕΛ με ΔΗΣΥ

Επιχειρεί να ταυτίσει ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για να αποπροσανατολίσει από τα σκάνδαλα

 

Μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας φαίνεται ότι έχουν στήσει η κυβέρνηση και τα κόμματα τα οποία την στηρίζουν, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν από τις συζητήσεις οι οποίες ταλανίζουν την κοινωνία και αφορούν τα σκάνδαλα και κυρίως τους διορισμούς, οι οποίοι παραπέμπουν σε ρουσφέτια.

Το Προεδρικό και η ΕΔΕΚ, με επίσημες ανακοινώσεις τους, αλλά και στελέχη από άλλα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιχείρησαν χθες να ταυτίσουν το ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ, με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για τη θεσμοθέτηση του e-kalathi και τη μη έγκριση από την ίδια Επιτροπή της πρότασης της κυβέρνησης για το διορισμό της διευθύντριας Μάρκετινγκ της Hermes στην Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο.

Το παράδοξο είναι ότι το ΑΚΕΛ -σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ- δεν τοποθετήθηκε αρνητικά στη θεσμοθέτηση του e-kalathi, αλλά αντίθετα ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κώστα τόνισε σε δηλώσεις του ότι «ως κόμμα χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια και το οποιοδήποτε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και τα συμφέροντα των καταναλωτών». Κατέθεσε μάλιστα συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση του νομοσχεδίου, όπως η κατηγοριοποίηση να γίνεται με την ετικέτα του κάθε προϊόντος και όχι απλά με το όνομα, ενώ ζήτησε να γίνει η διαβούλευση (που όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία δεν έγινε) μεταξύ του Υπουργείου και των εμπλεκόμενων μερών ώστε «να βρούμε τον τρόπο να δώσουμε ένα εργαλείο που να προάγει τη διαφάνεια και να βοηθήσουμε τον κόσμο, χωρίς να προκαλούνται οποιαδήποτε προβλήματα». Σημειώνεται μάλιστα ότι οι πιο έντονες αντιδράσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν στη συνεδρία για το e-kalathi, προήλθαν από την ΕΠΑ, αλλά αυτό δεν σχολιάστηκε καθόλου από το Προεδρικό και την ΕΔΕΚ. Ακόμη, επισημαίνεται ότι για το θέμα του διορισμού της διευθύντριας της Hermes στην Εθνική Αρχή Παιγνίων, ο Κ. Κώστα υπενθύμισε τις αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τη σύγκρουση συμφερόντων, αλλά ούτε για αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά από το Προεδρικό και την ΕΔΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο υπήρξαν καταγγελίες με στοιχεία και αποδείξεις ότι το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς μαύρης προπαγάνδας εναντίον των ανθυποψηφίων του. Παρά ταύτα, δεν διερευνήθηκαν ποτέ.

 

 

Τα μεγάλα ζητήματα
Με αφορμή τη συζήτηση για το e-kalathi το ΑΚΕΛ, διά του Κώστα Κώστα, έθεσε ξανά τα μεγάλα ζητήματα τα οποία μαστίζουν την κοινωνία και αφορούν τα ζητήματα της ακρίβειας στο ρεύμα και τα καύσιμα, το χαράτσι εκατομμυρίων για τους ρύπους και την αδυναμία του κράτους να κάνει έλεγχο των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy