Μηδενική ευθύνη, αντί μηδενική ανοχή

Ο κόσμος, επιμετρώντας την ανευθυνότητά σας, θα σας στείλει στο σπίτι σας

Ο κ. Ιωνάς Νικολάου απέδειξε ότι ουδέποτε είχε την πολιτική δύναμη, ανάστημα ή σθένος για να αναλάβει ευθύνες για όσα κακά και προκλητικά είδαμε να συντελούνται στα υπό τη δική του αρμοδιότητα σώματα και τμήματα.


Ούτε όταν σημειώνονταν η μια μετά την άλλη οι αυτοκτονίες και οι βιασμοί στις Κεντρικές Φυλακές, ούτε όταν οι επαίσχυντες ή εγκληματικές ή ανεπαρκείς δράσεις μελών του Αστυνομικού Σώματος εξέθεταν το Σώμα και το κράτος…

Ούτε όταν έγινε το έλα να δεις έξω από το στάδιο ΓΣΠ, ούτε όταν άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και προσβλητικά για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο κ. Νικολάου, στην περίπτωση του άγριου ξυλοδαρμού κρατουμένου από δύο αστυνομικούς, τους οποίους «θαύμασε» η Κύπρος και που έκαναν ρεζίλι το Αστυνομικό Σώμα, επιχείρησε απλά να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους.

Δεν πιστεύαμε όμως ότι μετά από μια βδομάδα θα θυμόταν τους πρώην…! Αφού απέτυχε να δικαιολογηθεί και κυρίως να αναλάβει ευθύνη για να γίνει πιστευτή η ρήση του περί «μηδενικής ανοχής», θυμήθηκε ότι έπρεπε να ενημερωθεί ως αρμόδιος Υπουργός για το περιστατικό!


Δηλαδή θέλει να μας πει ο κ. Υπουργός ότι δεν ενημερώθηκε παρά μόνο όταν το περιστατικό έγινε δημόσια γνωστό; Οταν το βίντεο της ντροπής βγήκε στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στην τηλεόραση;

Τότε που ενημερώθηκε όλος ο κόσμος ενημερώθηκε και ο ίδιος; Ντροπή, κύριοι! Προσβάλλετε και τη νοημοσύνη και εξαντλείται και τα δικά μας όρια ανοχής!

Διότι κι εμείς είπαμε μηδενική ανοχή στον πολιτικό εμπαιγμό από τους κρατούντες, αλλά εσείς το θεωρήσατε εμπάθεια και αντιδεοντολογική συμπεριφορά επειδή λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και επιπλέον ζητούμε να σέβεστε τον πολίτη και αυτόν που σας πληρώνει, επιτέλους, για να κυβερνάτε τον τόπο!

Καταντήσατε, αντί μηδενική ανοχή στα κακώς έχοντα και όσους τα εκτρέφουν και τα συντηρούν, να επιδεικνύετε μηδενική ευθύνη για τη συνεχιζόμενη σαθρή κατάσταση!


Γελοιοποιείστε αλλά στρουθοκαμηλίζετε για να… περάσετε μέχρι να ξεχαστεί και αυτό από την κοινή γνώμη.

Μέχρι βέβαια που θα τελειώσει ο χρόνος της κλεψύδρας και ο κόσμος, σωρευτικά επιμετρώντας την ανευθυνότητά σας, θα σας στείλει στο σπίτι σας.

Προφανώς τέτοιους σωτήρες δεν τους χρειάζεται, ούτε για να κυβερνούν τον τόπο, ούτε για να προσβάλλουν τη συλλογική νοημοσύνη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.