Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων από την φοιτητική παράταξη της ΝΕΔΗΣΥ και την ΦΠΚ Πρωτοπορία, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Χρήστος Χριστόφιας, σχολιάζoντας την αποχή που τήρησαν από το το 44ο συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων οι δύο παρατάξεις της δεξιάς. 

Ο κ. Χριστόφιας κατηγόρησε την ΝΕΔΗΣΥ και την ακροδεξιά ΠΕΟΦ για νοθευμένα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης, στις οποίες παράνομα δεν επιτράπηκε σε δεκάδες φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρόσθεσε επίσης πως γίνεται προσπάθεια διάλυσης του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος και διάσπαση της ενότητας της ΠΟΦΕΝ.


Σχολιάζοντας έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Frederick με αρκετές αναφορές στην απογοήτευση της νέας γενιάς προς τους πολιτικούς, την ανεργία αλλά και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, ανέφερε πως, δυστυχώς  η έρευνα αποδεικνύει όσα η καπιταλιστική κρίση χτύπησε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2017 για τις κρατικές δαπάνες στην εκπαίδευση οι οποίες δείχνουν μείωση της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, τόνισε πως, είναι και αυτό μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και κάλεσε τους νέους και όλο τον κόσμο να στηρίξει τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Μαλά, γιατί  είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει ριζικά αλλά και να στηρίξει την παιδεία, για να δούμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.

Τέλος κάλεσε τους νέους να μην συμβιβάζονται αλλά να πηγαίνουν μπροστά και να επιλέγουν πάντα τον δρόμο του αγώνας και της διεκδίκησης.