Στο μικροσκόπιο του Υπουργικού η άρση του lockdown ή παράτασή του – Ποια τα σενάρια

Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Δηλώσεις μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου. // Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus Remarks to the Media after the meeting of the Council of Ministers.

Στο μικροσκόπιο του Υπουργικού Συμβουλίου τίθενται σήμερα τα σενάρια ως προς την άρση ή όχι του lockdown, το οποίο τελειώνει την Κυριακή, 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια αφορούν την επιστροφή στην προ lockdown εποχή, την παράταση της ισχύος του απαγορευτικού για ακόμα μια εβδομάδα και την εφαρμογή μιας ενδιάμεσης λύσης με την επαναλειτουργία συγκεκριμένων τομέων του εμπορίου και της οικονομίας γενικότερα και επιστροφή των μαθητών, τουλάχιστον κάποιων βαθμίδων, στα σχολεία.

Τα περιθώρια είναι στενά κυρίως για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς η εξεταστική περίοδος αρχίζει στις 21 Μαΐου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 6 και 30 το απόγευμα στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και ενδεχομένως να ληφθεί οριστική απόφαση σήμερα.

Στο μεταξύ, η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό αναμένεται σήμερα το πρωί να παραδώσει τις εισηγήσεις της στον Υπουργό Υγείας. Οι επιδημιολογικοί δείκτες τέθηκαν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής χθες βράδυ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.