Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ υπερηφάνειας «Pride Days 17»

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, χθες, το φεστιβάλ υπερηφάνειας «Pride Days 17» κάτω από τον τίτλο, «Speak Love» «Μίλα με Αγάπη» και έχοντας σαν κύριο μήνυμα την καταπολέμηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής μίσους.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από τις 13 Μαΐου και χθες, στην κορύφωσή τους, η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Πλήθος κόσμου, πολιτικοί ηγέτες Άντρος Κυπριανού, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας κ.ά.έδωσαν το «παρών» τους στηρίζοντας γενικότερα το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στη ρητορική του μίσους προς τα ΛΟΑΤΙ άτομα, αλλά και όλες τις ευάλωτες μειονότητες.

Στόχος του «Pride Days 17» ήταν η διεκδίκηση του δικαιώματος όλων να ζουν χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμό και προκαταλήψεις και να στείλει δυνατά το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής, της αλληλεγγύης, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από τις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, ακολούθησε πορεία στις 5:30 το απόγευμα και κορυφώθηκαν με πάρτι και πάλι στο Δημοτικό Κήπο. Η συμμετοχή των πολιτών Κυπρίων και ξένων ήταν αθρόα, ενώ μικροένταση σημειώθηκε όταν ανακοινώθηκε η παρουσία των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα.Συμμετέχοντες γιουχάισαν τους δύο πολιτικούς, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να γράφει αργότερα στο twitter πως «σε μια τέτοια εκδήλωση, στήριξης της διαφορετικότητας, δεν αποδοκιμάζεις όσους δεν συμφωνούν μαζί σου στο Κυπριακό».

 

Φωτο: Θεόδωρος Έλληνας, Φίλιππος Χρίστου,  European Commission in Cyprus