Κατεχόμενα: Πήγαν «δικαστήριο» την Μινέ Ατλί – Έκανε παράπονο ο Τατάρ ότι τον εξύβρισε

Μινέ Ατλί στον Astra 92,8: Πήγε δουλειά και βρέθηκε να κατηγορείται για εξύβριση του Τατάρ

Για προσπάθεια από πλευράς Άγκυρας να μετατραπεί το νησί σε Τουρκία, έκανε λόγο η πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μινέ Ατλί, η οποία σήμερα κλήθηκε σήμερα στο λεγόμενο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, λόγω παραπόνου που είχε υποβάλλει ο Ερσίν Τατάρ για προσβολή του από ανάρτησή της στα social media.

Μιλώντας στην εκπομπή του Astra 92,8 «Επικαιρότητα Αλλιώς» σημείωσε ότι εδώ και καιρό γίνεται επίθεση ενάντια στην ελευθερία του λόγου των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Είπε ότι στο λεγόμενο σύνταγμα δεν περιλαμβάνονται σημαντικά άρθρα που έχει το ευρωπαϊκό δίκαιο και αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σημείωσε ότι το 2007 προστέθηκε άρθρο που απαγορεύει την εξύβριση του «προέδρου», λέγοντας ότι το άρθρο δεν λειτουργούσε, αλλά τέθηκε σε ισχύ τα τελευταία χρόνια.

Σημείωσε ότι κυρίως μετά την επέμβαση της Άγκυρας στις τελευταίες λεγόμενες εκλογές, δεν τους απέμεινε ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Πρόσθεσε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ερσίν Τατάρ, σε ανάρτησή της στα social media του υπενθύμισε άρθρο του νόμου, γράφοντας μάλιστα ότι είναι ανήθικος από τη στιγμή που πάει κόντρα στα όσα ορκίστηκε.

Η Μινέ Ατλί αναφέρθηκε και στο σημερινό περιστατικό, λέγοντας ότι ως δικηγόρος πήγε το πρωί κανονικά στη δουλειά και την ενημέρωσαν ότι κατηγορείται για εξύβριση του «προέδρου». Όπως είπε, έγραψε στο facebook τι έγινε, και άμεσα, 17 δικηγόροι βρέθηκαν στο λεγόμενο δικαστήριο.

Η Ατλί αφέθηκε ελεύθερη αλλά υπέγραψε εγγύησης 50 χιλιάδων λιρών. Σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δε θα το δεχθεί και θα κάνει έφεση. Μάλιστα τόνισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, λέγοντας ότι είναι εκείνοι που φοβούνται και τους καταδιώκουν.

Παράλληλα χαιρέτησε το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.