Μήνυμα αισιοδοξίας για την εκλογή Α. Μαυρογιάννη – Ξεκίνησε το τρένο της αλλαγής

«Όλοι μαζί θα έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου»

 

Με ένα «καλωσορίσατε σπίτι μου…» και σε κλίμα συγκίνησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε χθες την τελευταία δημόσια επαφή του με εκατοντάδες απλούς πολίτες της Λεμεσού, κυρίως νέους και προερχόμενους από όλες σχεδόν τις πολιτικές παρατάξεις, γεγονός που καταδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η κοινωνία μαζικά συσπειρώνεται και αγωνίζεται υπέρ της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Και το καλωσόρισμα είχε τη σημασία του, αφού η μεγαλειώδης συγκέντρωση έγινε έξω και γύρω από την «Ψησταριά Διομήδη», την ιστορική οικογενειακή επιχείρηση όπου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δούλεψε στην εφηβεία του αλλά και αργότερα μαζί με τον πατέρα και τ’ αδέλφια του κι ως εκ τούτου πολλά είναι τα βιώματα και οι αναμνήσεις.

Απευθύνοντας αισιόδοξο μήνυμα για την εξέλιξη της πορείας προς την κοινωνία, ο κ. Μαυρογιάννης έκανε σαφές ότι «πάμε καλά και για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και ακόμα περισσότερο για τη δεύτερη Κυριακή, που θα οδηγήσει στην εκλογή μας στην προεδρία της Δημοκρατίας. Όλοι μαζί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου για τα επόμενα πέντε χρόνια, τα οποία θα αλλάξουν τον τόπο και θα τον κάνουν καλύτερο και τότε όλοι εμείς θα λέμε ότι  επιτελέσαμε το χρέος μας απέναντι στη μικρή μας πατρίδα που πραγματικά αξίζει πολύ περισσότερα από την  κατάντια στην οποία την έχουν φέρει».

Υποδεικνύοντας ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση που έριξε τον τόπο όσο πιο χαμηλά θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι «υπάρχει ελπίδα, αλλά και να μην υπάρχει θα τη δημιουργήσουμε από την πέτρα για λύσουμε το Κυπριακό και για να έχουμε δικαιότερη κοινωνία, έναν καλύτερο κόσμο που θα σκέφτεται τους πολλούς και θα σέβεται το κοινωνικό συμβόλαιο του πολίτη με το κράτος και όχι το κράτος να μετατρέπει τους πολίτες σε υπηκόους και να τους κόβει τα φτερά».

Τονίζοντας ότι η Κύπρος μπορεί, γιατί «η πραγματική Κύπρος είμαστε όλοι εμείς και όχι το this is Cyprus που είναι εκείνοι», ο κ. Μαυρογιάννης διακήρυξε ότι «ο τόπος δεν μας χρωστά, αλλά εμείς χρωστούμε στον τόπο και δεν ήρθαμε εδώ για να πάρουμε αλλά για να δώσουμε, για να ζήσει ο τόπος ελεύθερος, με κοινωνική ευημερία και για να ξαναβρούμε το βηματισμό μας και εσωτερικά και στην Ευρώπη και στο κόσμο…»

 

 

Ξεκίνησε το τρένο της αλλαγής
«Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί αλλαγή κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος μπορεί να εμπνεύσει γιατί μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, της εντιμότητας και της κοινωνικής ευαισθησίας που λείπει από τον τόπο τα τελευταία 10 χρόνια», ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι «το τρένο της αλλαγής έχει ξεκινήσει με πρωταγωνιστή την ίδια την κοινωνία».

 

Χρήστος Χαραλάμπους

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy