Μήνυμα αλλαγής από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

Πυρά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και στήριξη στους νέους

Το μήνυμα της αλλαγής για την Κύπρο έδωσε χθες από το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή πλεύσης στον τόπο σε όλα τα επίπεδα.

Απευθυνόμενος στις χιλιάδες νέους και νέες που κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά την Πύλη Αμμοχώστου κατά τη λήξη του 34ου Φεστιβάλ, ο Στέφανος Στεφάνου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ακρίβεια, λέγοντας ότι οι καθηλωμένοι μισθοί, οι λίγες ευκαιρίες και η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας τον κάνουν να διερωτάται «με ποιο τρόπο να απευθυνθεί στη νέα γενιά».

«Αλήθεια, πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 800, 900 ή ακόμα με 1.000 ευρώ; Πώς ξεκινά τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος, πώς φτιάχνει οικογένεια, πώς αποκτά σπίτι, πώς ανοίγει τα φτερά του;» διερωτήθηκε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, υπογραμμίζοντας πως με τέτοια ερωτήματα βρισκόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. «Σε τέτοιες προσεγγίσεις μάς καλούν να απαντήσουμε».

Aναφερόμενος στο «χρέος απέναντι στο μέλλον της χώρας μας», ο κ. Στεφάνου είπε ότι πρέπει πριν και πάνω απ’ όλα να απαλλάξουμε την Κύπρο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, η οποία, όπως είπε σε έντονο ύφος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, «έχει κάνει την αρπαχτή κεντρικό στοιχείο της οικονομίας, τη διαπλοκή και τη διαφθορά σήμα κατατεθέν της διακυβέρνησής της, το βόλεμα ημετέρων καθημερινή πρακτική και την ποδηγέτηση των ανεξάρτητων θεσμών συχνή έκφραση του αυταρχισμού της».

Καλωσορίζοντας στο χώρο του Φεστιβάλ τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανέφερε ότι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Θα τα αλλάξουμε πετυχαίνοντας την προοδευτική αλλαγή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον οποίο και καλωσορίζω στο χώρο του Φεστιβάλ. «Έναν άνθρωπο που τον χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια. Η εντιμότητα. Η ευαισθησία στα ανθρώπινα προβλήματα και στον ανθρώπινο πόνο. Τον χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων και το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου.

Απευθυνόμενος, τέλος, στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «οι νέοι και οι νέες του τόπου δεν αντέχουν άλλο τη σημερινή κατάσταση. Είναι γι’ αυτό που προσβλέπουν στη δική σου υποψηφιότητα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για να αναπνεύσουν ο λαός και η νεολαία μας, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική ανασφάλεια, για να σπάσουμε το παρατεταμένο αδιέξοδο και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να προωθήσουμε τη λύση. Μια λύση που να τερματίζει την κατοχή και να επανενώνει τον τόπο και το λαό μας, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους».

Μαζί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη

Καλωσορίζοντας στο Φεστιβάλ τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Στέφανος Στεφάνου έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του, τονίζοντας ότι οι νέοι και νέες βλέπουν στο πρόσωπό του την αλλαγή που τόσο έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.