Μήνυμα αλληλεγγύης ΠΕΟ για απεργία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα

Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των Κυπρίων εργαζομένων στην απεργία  που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη , 6 Απριλίου, στην Ελλάδα και διαμηνύει ότι στηρίζει τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας, ενάντια στην ακρίβεια και για υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΠΕΟ αναφέρει πως οι κύπριοι εργαζόμενοι και ο   κυπριακός λαός στο σύνολο του εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνων βιώνουν  τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους.

«Είναι για αυτό το λόγο», σημειώνει, «που ζητούμε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος και τασσόμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο και την  αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία».

Όπως συμπληρώνει «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  κλιμάκωση των εξοπλισμών δεν αποτελεί την λύση, αλλά αντίθετα, περιπλέκει την κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη».

Προσθέτει πως η επιβολή κυρώσεων δεν σταματά τον πόλεμο, αλλά έχει απρόβλεπτες  επιπτώσεις, για ολόκληρη την ανθρωπότητα και ήδη οι λαοί και οι εργαζόμενοι πληρώνουν βαρύ τίμημα με τις αυξημένες τιμές σε πολλά βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy