Μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Απορρίπτουμε τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα

Αυστηρή απάντηση στέλνει η Αθήνα, μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, αλλά υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Διαμηνύουν ότι απορρίπτουν στο σύνολό τους, τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι στον παραλογισμό έχουν απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Προσθέτουν πως η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το «ανερχόμενο προφίλ» της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, δεν έχει θετικό πρόσημο. Όπως αναφέρουν, είναι το “ανερχόμενο προφίλ” μιας χώρας που εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως η πρόσφατη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι ενάντια στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα που απειλούν την ασφάλειά της, λέγοντας πως θα απαντήσουν τόσο νομικά, όσο και επί του πεδίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.