Μήνυμα κοινής πορείας προς το μέλλον Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων

Η δικοινοτική συγκέντρωση του ΑΚΕΛ παρά το οδόφραγμα Δερύνειας

Με ηχηρό συμβολισμό, δίπλα στο οδόφραγμα της Δερύνειας, μαζί με Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, το ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία, όπως την άρχισε, στέλνοντας σαφές μήνυμα:

Ότι είναι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία πιστεύει πραγματικά, και το αποδεικνύει εμπράκτως, στην κοινή πορεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο παρόν και στο μέλλον. Η τελική προεκλογική συγκέντρωση διοργανώθηκε χθες βράδυ από τις επαρχιακές οργανώσεις του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και Λάρνακας παρά το οδόφραγμα της Δερύνειας, δίνοντας το φινάλε που άρμοζε σε μια εκστρατεία με δικοινοτικό ψηφοδέλτιο, η οποία κάλυψε και τις δύο κοινότητες και έστειλε το μήνυμα της επανένωσης.

Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ανέδειξε τον γεωγραφικο-πολιτικό συμβολισμό του χώρου, τονίζοντας ότι αμετακίνητος στόχος του ΑΚΕΛ είναι η επανένωση.

«Η Κύπρος είναι πατρίδα όλων των Κυπρίων και όχι χωράφι των Ελληνοκυπρίων», ήταν το μήνυμα που έστειλε, αντιπαραβάλλοντας τη συνεπή στάση του ΑΚΕΛ με την ταύτιση του ΔΗΣΥ και του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ακροδεξιά. Αναλύοντας το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε τον κόσμο της Αριστεράς και όχι μόνο να δώσει απαντήσεις προς δύο κατευθύνσεις:

Αφενός προς την Ευρώπη με ψήφο απόρριψης της σημερινής κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει προκαλέσει φτώχεια, ανέχεια, ανισότητα και έξαρση της ακροδεξιάς, αφετέρου στο εσωτερικό μέτωπο, προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. «Να στείλουμε το μήνυμα ότι ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο με σκληρή κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης και αναφορές, μεταξύ άλλων, στους «άριστους των αρίστων», στο διεθνές ρεζίλεμα με τις δολοφονίες γυναικών και στη διάλυση του Συνεργατισμού.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Τ/κ βραβευμένος ακτιβιστής Οκάν Νταγκλί εκ μέρους της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος» σημείωσε ότι αυτό που έγινε στην προεκλογική εκστρατεία ήταν εντελώς νέο στην πολιτική ιστορία του νησιού. «Βγήκαμε στον δρόμο από την Καρπασία στην Πάφο, από την Κερύνεια στη Λεμεσό, σε ολόκληρο το νησί και χωρίς να αναγνωρίσουμε σύνορα για έναν κοινό στόχο.

Στο μέλλον με την ομοσπονδιακή λύση μαζί θα λαμβάνουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμείς λοιπόν από τώρα υποδείξαμε κοινούς υποψηφίους και από την πρώτη μέρα ταρακουνήσαμε το στάτους κβο σε αυτό το νησί», είπε. «Για μια ακόμα φορά μάθαμε μέσα από την πρακτική μας εμπειρία ότι ο αποτελεσματικότερος αγώνας ενάντια στον εθνικιστικό φανατισμό είναι ο κοινός μας αγώνας», υπέδειξε.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Ε.Γ. του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χρύσανθος Ζανέττου, ανέδειξε τους συμβολισμούς του ανοιγμένου οδοφράγματος της Δερύνειας και το πολιτικό μήνυμα της δικοινοτικής προεκλογικής εκστρατείας. «Αγωνιζόμαστε μαζί και μαζί θα οικοδομήσουμε την Κύπρο της ειρήνης και της ευημερίας», υπογράμμισε.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.