Με την ευκαιρία της Ημέρας για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ 2020, η Koμισιόν, με γραπτή δήλωση που εξέδωσε υπογραμμίζει  την ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να δοθεί συνέχεια σε ζητήματα on line ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη στην Ψηφιακή Εποχή Margrethe Vestager, η Αντιπρόεδρος Věra Jourová για τις αξίες και διαφάνεια, η Αντιπρόεδρος για τη δημοκρατία και τη δημογραφία Dubravka Šuica, ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Thierry Breton και η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Mariya Gabriel, δήλωσαν τα εξής:

“Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις προκλήσεις για να διασφαλίσουμε ότι το Διαδίκτυο είναι ασφαλές για χρήση από όλους. Η ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και η καταπολέμηση βλαβερού περιεχομένου, όπως η παράνομη ρητορική μίσους, η τρομοκρατική προπαγάνδα, η παιδική κακοποίηση και η παραπληροφόρηση είναι βασικές προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Σημειώνουν ότι “η Κομισιόν δεσμεύεται να συνεργαστεί με την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες, για να αναδείξει την ψηφιακή παιδεία και την παιδεία στα μέσα επικοινωνίας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της για τη βελτίωση του Διαδικτύου για τα παιδιά και θα προτείνει ένα επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση”.

“Θα συμπεριλάβουμε επίσης τα δικαιώματα των ανηλίκων στο Διαδίκτυο στην προσεχή στρατηγική μας για τα Δικαιώματα του Παιδιού και θα προωθήσουμε τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό και την αφαίρεση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο”, ανακοινώνουν.

“Μαζί με το δίκτυο των Κέντρων Ασφαλέστερου Ίντερνετ που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, τις Επιτροπές Ημέρας Ασφαλέστερου Διαδικτύου, τη Συμμαχία για την καλύτερη προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και όλους τους συνεργάτες που ασχολούνται με την on line ασφάλεια  σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ. Αυτό αποτελεί σημαντική συμβολή στην ευθυγράμμιση της Ευρώπης με την ψηφιακή εποχή”.