Μηνύματα πολιτικά και μηνύματα συνεργασίας από επίσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, λέει η ΠτΒ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η επίσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας και η συνάντησή τους με πρόσφυγες, στέλνει πολιτικά μηνύματα για την ανάγκη τερματισμού του πολέμου και μηνύματα για το πλέγμα συνεργασίας, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου, μαζί με γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων της ΕΕ, επισκέπτεται τα σύνορα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου της Kάτω Βουλής της Πολωνίας. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος στη Βουλή της Πολωνίας για λήψη αποφάσεων .

Η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής προς τα σύνορα τούς επεξηγήθηκε τι ακριβώς συμβαίνει και ποια διαδικασία ακολουθείται για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες. Ανέφερε ότι έχουν στηθεί διάφορες δομές και αυτό είναι σημαντικό για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να βοηθηθούν «γιατί ανησυχούν για διάφορα περιστατικά, όπως εκμετάλλευση και εμπορία προσώπων κυρίως παιδιών και γυναικών».


Η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για σημαντική επίσκεψη, καθώς μπορούν να δουν ιδίοις όμμασι και προσωπικά την κατάσταση, τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχουν χάσει τα σπίτια και τις περιουσίες τους, τις οικογένειες τους, τα ορφανά «και έτσι αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος αυτής της φρικαλεότητας».

«Είναι και πολιτικά τα μηνύματα που στέλνουμε για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα, αλλά είναι και το πλέγμα κοινής συνεργασίας που θα πρέπει να στηθεί για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να τύχουν της στήριξης που χρειάζεται» , σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως εμείς ως Κύπρος καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά, τι θα πει να αγνοούνται άτομα και να μην γνωρίζεις τι γίνεται με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, αφού βιώσαμε και εμείς την δική μας εισβολή και ακόμη βιώνουμε τα τετελεσμένα της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.