Ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ απειλεί με μηνύσεις την εφημερίδα Daily Mail η οποία δημοσίευσε φωτογραφία του ιδίου να εισέρχεται στο σπίτι του Αμερικανού Τζέφρι Επσταϊν πριν μερικά χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος εκατομμυριούχος Επσταϊν, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, κατηγορείται για εμπόριο ανηλίκων κοριτσιών, για σεξουαλική κακοποίηση στη Φλώριδα και στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπαράκ είπε ότι όντως επισκέφθηκε το σπίτι του κατηγορούμενου αλλά δεν έλαβε ποτέ μέρος σε οποιαδήποτε σεξουαλικά πάρτι όπως φαίνεται να υπονοεί η εφημερίδα.

Στην φωτογραφία ο Μπαράκ φαίνεται να κρύβει το πρόσωπό του. Ο ίδιος είπε ότι φορούσε κασκόλ γιατί είχε κρύο εκείνη τη μέρα στη Νέα Υόρκη.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις στον Ισραήλ όπου ο Μπαράκ, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ένας από τους πολιτικούς αντιπάλους του νυν Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.

Εξάλλου, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Επσταϊν κατηγορείται για σωματεμπορία ανηλίκων και συνωμοσία για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων μεταξύ 2002 και 2005. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Κατηγορείται ότι πλήρωνε κορίτσια ηλικίας έως 14 ετών για να κάνουν σεξ μαζί του στο σπίτι του στο Upper East Side και στο κτήμα του στο Palm Beach της Φλώριδας, μεταξύ 2002 και 2005.

Οι εισαγγελείς λένε ότι χρησιμοποίησε υπαλλήλους και συνεργάτες για να δελεάσει τα κορίτσια στις κατοικίες του και έπειτα πλήρωσε μερικά από τα θύματά του να στρατολογήσουν άλλα κορίτσια γι `αυτόν.

Σήμερα, ο ομοσπονδιακός δικαστής θα αποφασίσει εάν ο κατηγορούμενος θα παραμείνει στη φυλακή εν αναμονή δίκης ή θα επιστρέψει στο σπίτι του. Οι εισαγγελείς ζητούν την κράτησή του μέχρι την δίκη του καθώς θεωρούν ότι εάν αποφυλακιστεί μέχρι τη δίκη θα φυγαδευτεί.