Μήνυση εναντίον μελών των ομάδων Σαμψών για δολοφονίες Τουρκοκυπρίων

Μέλη των ομάδων του Νίκου Σαμψών ομολόγησαν τα εγκλήματα

Μετά το σάλο που προκάλεσε στις ελεύθερες περιοχές η ομολογία δύο μελών των ομάδων του Νίκου Σαμψών για δολοφονίες Τουρκοκυπρίων πολιτών κατά τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1964, ο τουρκοκυπριακός «Σύνδεσμος Οικογενειών Μαρτύρων και Βετεράνων Αναπήρων» κατέθεσε μήνυση για δίωξή τους.

Οι ομολογίες έγιναν στην εκπομπή «Αιχμές» της τηλεόρασης του «Omega» από τα μέλη της ομάδας, Άθω Πετρίδη και Νεοπτόλεμο Λεφτή.

Ο πρώτος αναφέρθηκε σε δολοφονίες Τουρκοκυπρίων που τους κατέβαζαν από τα λεωφορεία, ενώ ο δεύτερος, παραδεχόμενος τα εγκλήματα, είπε ότι του ζητούν τώρα να τους πει για 68 Τουρκοκύπριους τους οποίους φέρεται να δολοφόνησε είτε ο ίδιος, είτε η ομάδα της οποίας ηγείτο.

Ο πρόεδρος του «συνδέσμου», Γκιουρσέλ Μπερχάν ανέφερε ότι οι μηνύσεις έχουν υποβληθεί εναντίον των δύο συγκεκριμένων προσώπων.

Προανήγγειλε δε, ότι θα ανοίξουν υπόθεση δικαστικά και στον «νότο» και μετά θα ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα και θα μεταφέρουν το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΔΑΔ.

Η εκπομπή είχε μεταδοθεί αρχές Μαΐου και αφορούσε τις δολοφονίες Τουρκοκυπρίων σε αντίποινα δολοφονιών τριών Ελληνοκυπρίων στην Αμμόχωστο το 1964.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.