Με μισό τσιρότο…

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Λευκωσία, Κύπρος Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. // Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus. Lefkosia General Hospital, Lefkosia, Cyprus Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus.

Της Νίκης Κουλέρμου

Τέλος καλό όλα καλά για όσους εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις. Πλην όμως η χώρα μας είναι 5η χειρότερη σε ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού. Και επιπλέον ακούς τόσα παλαβά, που διερωτάσαι αν αυτοί που πανηγυρίζουν ότι τα καταφέρνουν στα δύσκολα (βλέπε ΔΗΣΥ) έρχονται από άλλον πλανήτη. Για παράδειγμα: Η νοσηλεύτρια ή ο νοσηλευτής κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, αλλά είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει… μισό τσιρότο για να καλύψει το τσίμπημα από τη βελόνα! Διαφορετικά, πού ξέρεις, μπορεί να του κάνουν πειθαρχική, όπως στον υπεύθυνο του στρατοπέδου Μεννόγειας, επειδή αγόρασε μια μπάλα 50 ευρώ και παραπάνω στρώματα ύπνου «καλομαθαίνοντας» τους πρόσφυγες…

Μισό τσιρότο, παρακαλώ! Δεν σας θυμίζει την κατάσταση με την έλλειψη φαρμάκων για τη νόσο COVID-19 (redmesivir λεγόταν); Δεν σας θυμίζει την κατάσταση με την έλλειψη αναλωσίμων από το πρώτο κύμα της πανδημίας πριν ένα χρόνο; Δεν σας θυμίζει την έλλειψη κλινών για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού; Δεν σας θυμίζει την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού για να στελεχωθούν όσοι θάλαμοι χρειάζονται; Όλα αυτά συν οι «ασυναρτησίες» των δήθεν υποσχέσεων από τους φίλους Ισραηλινούς να μας στείλουν καμιά 50αριά αναπνευστήρες έναντι του φαρμάκου, που άλλες χώρες απαγόρευαν να εξάγουν για να αντεπεξέλθουν στις δικές τους ανάγκες… Τώρα το Ισραήλ έγινε παράδειγμα για τον γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού του και μεις τρέχουμε ασθμαίνοντας. Εν μέσω πανδημίας πειραματίζεται η κυβέρνηση και μετρά-ξαναμετρά τα κονδύλια που θα χρειαστούν αν θα διατάξει νέο lockdown για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια ή θα περιοριστεί σε «αυστηροποίηση» των μέτρων και βλέπουμε… Ρισκάροντας και δοκιμάζοντας τις αντοχές των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της δημόσιας υγείας. Αυτά που «θυσίασε» τον καιρό της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου για να σώσει τη δική της «αξιοπρέπεια» απέναντι στους τροϊκανούς, νεοφιλελεύθερους φίλους της. Τα €300 εκ. που έκοψε τότε από τη δημόσια υγεία θα περίμενε κανείς ότι θα επιστρέφονταν αυτά τα δύο τελευταία χρόνια (τουλάχιστον) για θωράκιση της δημόσιας υγείας και των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά φευ! Προτιμούν να πετσοκόβουν το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και όποιο άλλο «επαρχιακό ή τοπικό» νοσηλευτήριο για να «πατσιάρουν» τα υπόλοιπα… Προτιμούν να στέλνουν μη COVID-19 περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα για να αποσυμφορούνται τα δημόσια νοσηλευτήρια και να κρύβουν το πρόβλημα της ανεπάρκειάς τους κάτω από το χαλί.

Ένα είναι σίγουρο: Ότι αυτό το τρίτο κύμα της πανδημίας έβγαλε τα πράγματα εκτός ελέγχου της «ηγεσίας» του κ. Αναστασιάδη. Ανέδειξε την ανικανότητα και ανεπάρκειά τους.

Αν οι πολίτες νομιμοποιούνται να έχουν κουραστεί και να ξεχνούν να στείλουν ένα SMS για να πάνε στο σούπερ μαρκετ της περιοχής, θα τους τσακώσει η Αστυνομία και δεν θα γλιτώσουν το βαρύ πρόστιμο των 300 ευρώ. Πλην όμως η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ούτε να κουραστεί, ούτε να ξεχνά, ούτε να κάνει εκπτώσεις με την υγεία του κόσμου. Ο κόσμος θα απαντήσει ανάλογα και θα τιμωρήσει την κυβέρνηση για τους πειραματισμούς που κάνει εδώ και χρόνια με τη δημόσια υγεία στέλνοντας τα δημόσια νοσηλευτήρια στον πόλεμο χωρίς όπλα και πολεμοφόδια. Πρέπει να πάρει ένα μάθημα, δεν γίνεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.