Μισθολογικές αυξήσεις για τεσσερισήμισι χιλιάδες αστυνομικούς – Έστω και αργοπορημένα επιλύεται ένα δίκαιο αίτημα

Μισθολογικές αυξήσεις θα πάρουν στο παρά πέντε του νομοθετικού έργου της Βουλής 4μισι χιλιάδες Αστυνομικοί αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ολοκλήρωσε την μελέτη των κανονισμών που αφορούν την αναβάθμιση της μισθολογικής τους κλίμακας οι οποίοι αναμένεται να ψηφιστούν στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικών της Συντεχνίας Ισότητα Νίκος Λοιζίδης οι κανονισμοί προβλέπουν αναβάθμιση των ειδικών Αστυνομικών στις κλίμακες Α2-5-7, των Αστυνομικών και Πυροσβεστών στις κλίμακες Α3-5-7-8 και των Λοχιών στην κλίμακα Α9. Οι Ανώτεροι Υπαστυνόμοι αναβαθμίζονται στην Α11. Ο Νίκος Λοϊζίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι όπως είπε, ύστερα από δεκαετίες, αναβαθμίζονται τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και φθάνουν στο ίδιο επίπεδο με ανάλογα επαγγέλματα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι έστω και αργοπορημένα επιλύεται ένα δίκαιο αίτημα του κλάδου.

Εξήγησε ότι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί μετά τις προεδρικές, η συζήτηση για τα ζητήματα πειθαρχίας που κακώς όπως είπε διασυνδέονται με τις μισθολογικές αναβαθμίσεις, αφού υπήρχε ο κίνδυνος να μην ψηφιστούν οι κανονισμοί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.