Μυστήριο με ένα τεράστιο SOS στην Αυστραλία

Ένα παράξενο σήμα SOS σε απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας έχει προκαλέσει ιδιαίτερη σύγχυση στις Αρχές της χώρας, καθώς η έρευνα δεν εντόπισε ανθρώπινη παρουσία στο σημείο.
Το σήμα είναι μεγάλων διαστάσεων και έχει φτιαχτεί από πέτρες. Εντοπίστηκε πρόσφατα από πιλότο, ο οποίος πετούσε πάνω από το Swift Bay στο Kimberley της Αυστραλίας.

Η αστυνομία μετέβη στην περιοχή, φοβούμενη πως κάποιος είχαν χαθεί, όμως μετά από εξονυχιστικές έρευνες δεν εντόπισε τίποτα. Πλέον ζητά την βοήθεια του κοινού για πληροφορίες.

«Η αστυνομία διενέργησε έρευνα αλλά δεν εντόπισε κανέναν ή κάποιο ίχνος ανθρώπινης παρουσίας σε μικρή ακτίνα», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση της την Πέμπτη. «Η αστυνομία προσπαθεί να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος, που χρειάζεται βοήθεια, στην περιοχή».

 

 

Ακόμη μια πιθανότητα είναι πως το σήμα φτιάχτηκε πριν από μήνες και δεν το είχε δει κανείς νωρίτερα ή πως απλώς πρόκειται για φάρσα.

Αυτού του είδους τα σήματα είναι υψίστης σημασίας για επιχειρήσεις διάσωσης. Το 2014 παρόμοιο σήμα βοήθησε στον εντοπισμό και την διάσωση πέντε ατόμων.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.