Μητέρα καλείται να αποχωριστεί το 5χρονο παιδάκι της-Το Δικαστήριο δικαίωσε τον πατέρα ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ(Φώτος)

Διαμαρτυρία μητέρας και οικείων της, έξω από το Δικαστήριο, γιατί χωρίζουν την μητέρα από το παιδί της

Σε μία απόφαση που προκάλεσε και προκαλεί σωρεία αντιδράσεων προχώρησε το οικογενειακό δικαστήριο με μητέρα να καλείται να αποχωριστεί το 5χρονο παιδάκι της.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση όπως η μητέρα παραδώσει το παιδί έως τις 10 Φεβρουαρίου στον πατέρα του ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή.

Η μητέρα ζούσε έως το 2017 στις ΗΠΑ όπου απέκτησε ένα παιδάκι με τον Αμερικάνο άνδρα της. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα, ο πατέρας του παιδιού την κακοποιούσε συστηματικά και γι’ αυτό αναγκάστηκε τη χρονιά εκείνη να τον εγκαταλείψει μαζί με το παιδάκι της και να επιστρέψει στην Κύπρο.

Στο δικαστήριο η Κύπρο μητέρα κατέθεσε ότι ήταν θύμα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας και κατέφυγε στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για προστασία. Η μητέρα υποστήριξε ότι το παιδί δεν έπρεπε να επιστρέψει στον πατέρα του αφού η συνήθης διαμονή του ήταν στην Κύπρο, ενώ κατηγόρησε τον σύζυγό της ως ακατάλληλο για τη φύλαξη παιδιού και το περιβάλλον στη Νέα Υόρκη ως μη ασφαλές.

Ο πατέρας με τη σειρά του απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της μητέρας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του εγκατέλειψε το σπίτι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι έφυγε από τις ΗΠΑ, καθώς το παιδί δεν είχε διαβατήριο και ήταν Αμερικανός υπήκοος.

Μετά και την απόφαση του Δικαστηρίου, η μητέρα καλείται να παραδώσει το παιδί έως τις 10 Φεβρουαρίου στον πατέρα του και να πληρώσει τόσο τα έξοδα του ταξιδιού όσο και τα δικαστικά έξοδα.

Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, καθώς και η νεαρή μητέρα συγκεντρώθηκαν σήμερα (09/02) έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και με πλακάτ, πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.